Morgan Stanley a anuntat miercuri in ca in cel de-al treilea trimestru al anului a inregistrat un profit de 757 milioane de dolari, adica 38 centi pe actiune, dupa trei trimestre consecutive de pierderi, potrivit AFP. Analistii estimau ca banca va inregistra castiguri de 27 centi pe actiune.

Profitul fostei banci de investitii a scazut insa puternic fata de perioada similara din 2008, cand se situa la nivelul de 7,7 miliarde de dolari, conform CNN Money.

Veniturile Morgan Stanley au coborat la 8,7 miliarde de dolari, de la 18 miliarde de dolari in urma cu un an.

Actiunile bancii au crescut cu 1% in predeschiderea sedintei de tranzactionare de miercuri.

Morgan Stanley si Goldman Sachs sunt singurele doua mari banci de investitii de pe Wall Street care au supravietuit crizei financiare, insa au trebuit sa se transforme in banci comerciale pentru a avea acces la fondurile Federal Reserve.

Grupul financiar japonez Mitsubishi UFJ a preluat o parte din Morgan Staley pentru a ajuta fost abanca de investitii sa faca fata efectelor crizei.

Morgan Staley a inapoiat in luna iunie cele zece miliarde de dolari primite de la autoritatile americane, in cadrul programului de stabilizare a sistemului financiar.