Restaurantele, hotelurile, tur-operatorii, barurile, centrele de fitness, dar si pompele funebre se numara printre activitatile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflata in discutia autoritatilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populatiei, relateaza Mediafax.

"A fost realizata o lista care cuprinde activitati in care se apreciaza ca este cea mai mare evaziune. Lista este doar o propunere, iar luni vom discuta la Ministerul Finantelor daca se completeaza sau daca se reduce, precum si despre un criteriu standard pentru toate activitatile", au declarat surse guvernamentale.

Potrivit listei, serviciile propuse pentru impozitul forfetar sunt hoteluri si alte facilitati de cazare similare, facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, parcuri pentru rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare.

De asemenea, sunt cuprinse restaurantele, activitatile de alimentatie (catering) pentru evenimente, alte activitati de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor, agentiile turistice, tur-operatorii si firmele care asigura alte servicii de rezevare si asistenta turistica.

Lista continua cu centrele de fitness, balciurile si parcurile de distractii si alte activitati recreative si distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor si a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicatii, a dispozitivelor de uz gospodaresc si cele pentru casa si gradina, fiind luate in calcul si centrele de reparare a incaltamintei si a articolelor din piele, a mobilei si a furniturilor casnice, a ceasurilor si a bijuteriilor.

Firmele care ofera servicii de reparare a articolelor de uz personal si gospodaresc, spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana, coafura si alte activitati de infrumusetare, intretinere corporala, precum si firmele de pompe funebre completeaza propunerea.

Premierul Emil Boc a declarat la finele anului trecut ca i-a cerut ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa regandeasca impozitul forfetar care se aplica firmelor si care "si-a epuizat resursele".

"Impozitul forfetar va fi regandit. Prima sarcina pe care i-am dat-o ministrului Finantelor in prima intalnire pe care am avut-o cu el a fost sa regandeasca impozitul minim care este acum. Acesta trebuie acum reorientat si restrans doar spre acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta, cum ar fi industria hoteliera, restaurante. Cam acolo, peste tot in lume, se aplica acest tip impozit forfetar. Ce avem noi este impozitul minim care, cred eu, si-a epuizat resursele", afirma atunci premierul.