Guvernul isi va "reactiva in mod agresiv programul de privatizare", se arata in scrisoarea de intentie catre FMI. Primele obiective asumate sint privatizarea CFR Marfa pina in aprilie 2011 si lichidarea Termoelectrica pina in iulie 2011, prin separarea activelor viabile si inchiderea celorlalte. De asemenea, AVAS va vinde participatiunile minoritare in cel putin 150 de companii.

De asemenea, in Scrisoare se mai arata ca Ministerul Economiei va incepe sa vinda actiunile pe care le are in diverse companii.

"In cazul Termoelectrica vor fi inchise unitatile care nu au posibilitati de modernizare. Este vorba de centralele foarte vechi. Daca nu gasesc surse de finantare pentru reabilitari trebuie inchise. Urmeaza sa facem o analiza in acest sens", a declarat pentru HotNews.ro, Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei.

Subiectul inchiderii termocentralelor este mai vechi. Termocentralele sunt obligate sa treaca printr-un proces de retehnologizare pentru a putea sa se alinieze normelor de mediu impuse de Uniunea Europeana. In caz contrar, risca sa fie inchise chiar incepand din acest an din cauza nerespectarii normelor de mediu impuse de Uniunea Europeana. Insa, foarte multe din aceste centrale nu au reusit sa obtina pana acum fondurile necesare acestor investitii estimate la peste doua miliarde de euro. Termocentralele produc peste 54% din energia de pe piata.