Asirom a concediat cateva zeci de persoane in 2010, asiguratorul fiind singurul membru al Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) care a facut disponibilizari in acest an, a declarat pentru Hotnews.ro Constantin Paraschiv, presedintele FSAB. Potrivit acestuia, Asirom intentiona sa concedieze initial 100 de persoane, dar schimbarile din structura de personal a asiguratorului au permis reangajarea a 30 - 35 din angajatii care se aflau pe lista de disponibilizari.

Reducerea de personal s-a facut respectand legislatia in vigoare, asa incat nu au existat conflicte intre patronat si sindicat.

Persoanele disponibilizate au primit pana la 10 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca. "Pentru ca majoritatea avea vechime mare, media salariilor compensatorii oferite a fost de circa 8", a completat Paraschiv. De asemenea, persoanele concediate vor primi ajutor de somaj.

Sindicatele firmelor de asigurari si bancilor afiliate FSAB sunt: Ardaf, Asirom, Bancpost, BCR Asigurari, BRD - GSG, Raiffeisen Bank, Romexterra si Unicredit Tiriac.

In primul semestru, niciuna din bancile afiliate FSAB nu a facut disponibilizari. “Este posibil bancile sa isi fi facut deja restrucutrarile de personal necesare pentru a se adapta noilor conditii de criza. Cu toate astea, nu este exclus ca o posibila inrautatire a situatiei financiare sa le determine sa recurga la disponibilizari. Ramane sa vedem ce rezultate financiare vor avea in al treilea trimestru”, a spus seful FSAB.

FSAB va participa in noiembrie la negocierile anuale ale contractelor colective de munca, a adaugat acesta.

In 2009, bancile au inchis 128 de unitati si au diminuat personalul cu 3 724 de angajati, pana la 67.898 angajati. Cateva din bancile care au facut restructurari de personal in 2009 sunt Bancpost, Banca Comerciala Romana si Romexterra.