PSD solicita Guvernului revenirea urgenta a TVA la 19%, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, senatorul Olguta Vasilescu, motivand ca cererea este legitima, avand in vedere si declaratiile facute miercuri de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit caruia majorarea TVA la 24% nu a adus mai multe incasari la bugetul de stat si nu a oprit majorarile de preturi, potrivit Mediafax.

Lia Olguta Vasilescu a adaugat ca o reducere a TVA la 19% ar permite firmelor mici sa supravietuiasca economic si sa nu mai fie nevoite sa isi mute sediul in tarile vecine.

Seful misiunii FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a afirmat, miercuri, in timpul discutiilor de la CES, ca efectele cresterii TVA nu au fost notabile din cauza capacitatii reduse de administrare a Guvernului, a relatat presedintele UGIR - 1903, Cezar Coraci.

O misiune FMI - CE se afla la Bucuresti pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se va analiza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.