Programul "Prima Casa", anuntat de premierul Emil Boc, a readus speranta dezvoltatorilor imobiliari si a celor care nu au reusit pana acum sa isi cumpere o locuinta, insa a fost primit cu optimism moderat de catre bancheri. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi a discutat online pe aceasta tema cu cititorii HotNews.ro. Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea "Bucuresti punkt Bonn", realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.

  • Intralnirea s-a incheiat
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

De ce depinde succesul programului, cat de mult se vor ieftini creditele si cum vor fi selectate bancile care vor sa participe la acest program?

Programul "Prima Casa" va fi aplicat timp de 4 ani, in aceasta perioada urmand sa fie construite, prin intermediul programului, 50.000 de locuinte. Anuntul a fost facut de ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, care a adaugat ca succesul programului depinde, in mare masura, de dobanzile la credite.

Guvernul a aprobat, miercurea trecuta, prin memorandum, programul "Prima Casa", destinat sprijinirii persoanelor care achizitioneaza pentru prima data o locuinta si nu au beneficiat in trecut de credit ipotecar. Prin acest program, Guvernul va garanta 80% din valoarea imprumutului pentru cumpararea locuintei. Potrivit premierului Emil Boc, programul va fi operational in maximum 60 de zile.

Valoarea maxima a creditului va fi de 60.000 de euro, iar pentru beneficiari nu va exista limita de virsta. Conditia esentiala este ca potentialii baneficiari sa nu fi beneficiat pina acum de un credit ipotecar.