Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in primele 11 luni ale anului trecut cu 12,6% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna noiembrie din 2009, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3% fata de luna anterioara a aceluiasi an, insa a scazut cu 24,8% fata de aceeasi luna a lui 2008.

In primele 11 luni din 2009, pe tipuri de constructii volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate tipurile de constructii, respectiv la constructiile ingineresti cu 14,8%, in cazul cladirilor nerezidentiale cu 12,1%, iar la cladirile rezidentiale cu 10,6%.

In noiembrie 2009, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3% fata de luna octombrie 2009, cresteri ale lucrarilor de constructii inregistrand cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale, cu 15,7% si respectiv 12,8%.

Fata de aceeasi luna a anului 2008, in luna noiembrie a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut insa cu 24,8%. In perioada mentionata, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate tipurile de constructii.