Bucurestiul are peste 4000 de case degradate si doar o zecime reabilitate si intretinute corespunzator, potrivit unui inventar realizat de asociatia studenteasca Rhabillage in cadrul proiectului "Case care plang".

Una dintre casele salvateFoto: Hotnews

500 de imobile din cele inventariate le puteti vedea pana pe 16 noiembrie, in cadrul expozitiei "Case care plang", gazduita de Galeria Octav Doicescu, de pe Calea Victoriei, nr. 126. Evenimentul marcheaza un moment important in istoria proiectului nostru: finalizarea inventarului Case Care Plang - Bucuresti. Dupa patru ani de inventariere a cladirilor cu valoare arhitecturala si istorica, avem o situatie clara vis-a-vis de starea patrimoniului arhitectural local. Ceea ce facem noi, prin aceste mici proiecte, nu este suficient pentru Bucuresti. Orasul este al tuturor, nu doar al arhitectilor si investitorilor imobiliari. Impreuna, putem face mai mult. Exemplul nostru demonstreaza ca ne putem implica in prezervarea patrimoniului si daca nu suntem specialisti in domeniu si daca nu avem fonduri de milioane de euro. Daca vrem, putem face ceva. Noi am inceput asa", spune Loredana Bruma, coordonatoarea proiectului.

Inventarul caselor care plang poate fi vazut pe site-ul casecareplang.ro.

De asemenea, miercuri, ora 20.00, in clubul Control, de pe Str. Academiei nr.19 a avut loc evenimentul IMPREUNA, unde au fost prezentate imagini cu case degradate care au fost reabiliate sau imobile care au fost demolate.

Ambele proiecte au fost finantate de Uniunea Arhitectilor din Romania.