Sistemul Android disponibil acum pe smartphone-uri, pe unele tablete si pe cateva televizoare ar trebui in viitor sa fie prezent in electrocasnicele din gospodarii si toate aparatele ar trebui sa fie sincronizate, a spus la targul CES Las Vegas Eric Schmidt, presedintele Google. Mai multe companii au prezentat televizoare "inteligente" care pot fi controlate prin gesturi sau voce, iar tendinta este ca mai toate aparatele din jurul nostru, de la cuptorul cu microunde la frigider, sa aiba conexiune la internet si sa interactioneze cu stapanul casei, dar si cu alte smartphone-uri si tablete.

"Sunt companii care lanseaza frigidere cu Android. Si frigiderele au nevoie de automatizare (...) Ceea ce vrei sa faci este sa intri in casa ta cu terminalul dotat cu Android si sa poti interactiona cu toate lucrurile care au mici computere in ele. Toate trebuie sa se sincronizeze", spune Eric Schmidt.

La CES 2012 au fost prezentate televizoare inteligente care nu doar ca se pot conecta la internet, ci pot fi controlate prin simple gesturi ale mainilor sau prin comenzi vocale. Au fost lansate si televizoare cu Android, iar Google este in discutii cu mai multi producatori de TV-uri pentru a pune pe ele serviciul Google TV care va permite instalarea de aplicatii de pe Android Market si accesarea diverselor servicii Google pe un ecran mare.

Dar se va trece, se pare, dincolo de televizoare si cat de curand vor fi in vanzare nu doar frigidere care iti atrag atentia ce alimente din ele sunt aproape sa expire, ci si unele care iti pot sugera diverse retete, in functie de ce alimente se mai gasesc in ele.

Evident ca cei de la Google spera ca automatizarea electocasnicelor se va face cu sistemul de operare Android, insa va fi cu siguranta loc si pentru alte platforme.

Compania spune ca zilnic se activeaza 700.000 de dispozitive noi cu Android, iar numarul total a trecut de 200 de milioane.