Intel va prezenta la o mare conferinta din San Francisco pe 11 septembrie detalii despre cele mai noi si performante procesoare ale sale cunoscute sub numele de cod Haswell. Compania spune ca aceste procesoare sunt cu 41% mai eficiente din punct de vedere energetic si permit constructia de laptop-uri mai subtiri si mai usoare. Primele terminale ar trebui sa apara in trimestrul unu din 2013.

Intel spune ca cea mai noua generatie de procesoare va oferi performanta mai mare, grafica mai sofisticata si consum de energie cu 41% mai mic decat la procesoarele din prezent, astfel ca autonomia bateriei ar trebui sa creasca, pe fondul scaderii greutatii terminalelor.

Procesoarele Intel vor echipa tot mai multe modele de Ultrabook-uri, laptop-uri subtiri usoare si cu specificatii tehnice foarte bune, iar in urmatoarele luni va creste numarul de Ultrabook-uri cu ecran tactil (care va adauga circa 100 de dolari la pret), dar si numarul celor "convertibile (care pot fi folosite si pe post de tableta).

Analisti citati de Wall Street Journal spun ca aceste terminale sunt inca scumpe si ca, desi designul si specificatiile sunt atractive pentru multi clienti, cand e vorba de a lua decizia de cumparare, multi ezita.

Procesoarele Intel echipeaza cam 80% dintre PC-urile existente, insa vanzarile de laptop-uri si desktop-uri nu mai merg ca pe vremuri in fata asaltului smartphone-urilor si tabletelor. Compania este mult prea putin prezenta in aceste segmente si incearca prin noile procesoare sa convinga producatorii de hardware ca este posibila o reducere drastica a consumului de eenrgie si ca procesoarele sunt eficiente.