GECAD Group anunta vanzarea in proportie de 100% a actiunilor detinute la furnizorul global de solutii e-commerce Avangate, catre compania americana de investitii financiare Francisco Partners, pentru o suma ce nu a fost facuta publica. Radu Georgescu face un nou exit, al treilea, cel mai cunoscut fiind cel in care vindea RAV Antivirus catre Microsoft, acum 10 ani. Avangate a luat nastere in 2006, iar sediul este la Amsterdam.

Radu GeorgescuFoto: GECAD

Francisco Partners, lider pe piata de investitii financiare din Statele Unite, cu un buget de peste 7 miliarde dolari, va aduce Avangate o infuzie de capital financiar care sa alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse si cresterea intregului business.

Fondata in 2006, Avangate l-a avut ca promotor si actionar majoritar pe antreprenorul si investitorul roman Radu Georgescu, prin intermediul GECAD Group, se arata in comunicatul companiei. Avangate are sediul central in Amsterdam si birouri in Bucuresti si Redwood Shores (California). Dintre cei 11 membri ai echipei de conducere, patru sunt romani.

Strategia lui Radu de a muta sediul international al companiei in Silicon Valley pentru a facilita dezvoltarea afacerii a avut drept rezultat transformarea Avangate intr-un jucator foarte important in industria eCommerce in America de Nord. Aceasta miscare a demonstrat totodata cat de puternica este puterea de patrundere pe piata globala a unui produs dezvoltat de echipa din Romania care continua sa fie coloana vertebrala a intregului business Avangate.

“Asa cum stim cu totii, Romania are o clasa de tineri foarte talentati in domeniul tehnologiei si este un loc perfect pentru a lansa noi companii. Mutarea in Silicon Valley le ofera companiilor posiblitatea de a combina intr-un mod ideal acest talent tehnologic cu viziunea si abilitatile de business omniprezente intr-un loc atat de prolific cum este Silicon Valley. Sper sa am ocazia si pe viitor sa ajut mai multe companii inovatoare sa isi extinda vizibilitatea si operatiunile in intreaga lume, via Silicon Valley”, spune Radu Georgescu.

In martie 2011, fondul de investitii 3TS Cisco Growth anunta ca investeste patru milioane euro pentru a intra in actionariatul Avangate. Fondul de investitii 3TS, infiintat in noiembrie 2007, este un fond de capital de risc sustinut de CISCO ca investitor ancora. Fondul vizeaza investitii in companii din domeniile tehnologie, media si comunicatii, din Europa Centrala si de Est.

Cu peste 20 de ani de experienta in construirea unor companii tehnologice de anvergura globala, Radu Georgescu este unul dintre cei mai de succes antreprenori in serie si investitori din Romania si figura centrala din spatele GECAD Group.

In 2003, Radu Georgescu a adus Romania pe scena industriei IT globale odata cu vanzarea tehnologiei de securitate ‘RAV Antivirus’ catre Microsoft. Acest exit a fost urmat de o a doua reusita internationala in 2010, cand Naspers, compania sud-africana de Internet si multimedia, a achizitionat integratorul de plati online GECAD ePayment, acum PayU Romania.

Vanzarea Avangate catre Francisco Partners marcheaza, astfel, cel de-al treilea exit international de succes pentru Radu Georgescu si GECAD Group in ultimii 10 ani.

Francisco Partners este o companie de private equity specializata in investitii in companii tehnologice. De la lansarea sa in urma cu peste un deceniu, FP a gestionat fonduri de aproximativ 7 miliarde USD si a investit in peste 100 de companii tehnologice, fiind una dintre cele mai active companii de investitii din industrie. Compania gestioneaza tranzactii cuprinse intre 50 millioane USD si peste 2 miliarde USD, interval in care expertiza in domeniu si la nivel operational a firmei pot ajuta o companie sa isi atinga maximum de potential.

“Avangate se impune in fata jucatorilor “traditionali” si dicteaza o schimbare radicala in pietele de software, cloud si SaaS aflate intr-o continua expansiune”, mentioneaza Carl Theobald, CEO-ul Avangate. “Odata cu achizitia si infuzia de capital asigurata de Francisco Partners, vom accelera expansiunea globala a companiei si vom aduce oportunitati noi de avansare pentru angajatii din Romania si nu numai.“

Pentru realizarea tranzactiei, Avangate a fost consiliata de Pagemill Partners, iar Francisco Partners de Navidar Group LLC. Edwards Wildman Palmer LLP a fost consultatul pe partea legala al Avangate, iar Shearman & Sterling LLP consultantul pe partea legala al Francisco Partners. Suma tranzactiei este confidentiala.