Radu Georgescu, fondator al GECAD Group si cunoscut pentru dezvoltarea unor companii precum Avangate si ePayment, devine sef al board-ului companiei Coinzone. Aceasta propune un nou "payment gateway" global pentru Bitcoin si monede virtuale cu localizare pentru Europa si tarile emergente. Compania are operatiuni in Statele Unite si Europa, iar in Romania se gaseste departamentul de dezvoltare.

Radu GeorgescuFoto: GECAD

Radu Georgescu a infiintat compania Coinzone in 2014 impreuna cu Diwaker Singh si Manuel Heilmann, iar in 6 mai a fost procesata prima tranzactie Bitcoin.

Recent, Coinzone a anuntat lansarea website-ului pentru noua platforma de plata destinata monedelor virtuale, care precede lansarea oficiala a noului payment gateway pentru Bitcoin. Echipa Coinzone a lucrat indeaproape cu unii dintre cei mai buni consultanti pentru a realiza o solutie compatibila cu diverse piete de pe glob si face angajari. Obiectivul este de a pune la punct o platforma cat mai potrivita cu reglementarile aflate in vigoare si care va servi ca solutie pe termen lung pentru platile prin monede virtuale.

"Bitcoin va schimba fundamental modul in care oamenii efectueaza platile in piete unde sistemele traditionale de plata sunt mai putin dezvoltate. Deseori, firmele mici si mijlocii din Europa si din tarile emergente au cerinte speciale. Obiectivul nostru este de a raspunde acestor cerinte specifice, dincolo de simpla procesare a platilor", spune Manuel Heilmann, Coinzone CEO si co-fondator.

Manuel Heilmann are o experienta internationala vasta in eCommerce, activand in acest domeniu in ultimii 13 ani. Inainte de Coinzone, Manuel Heilmann a fost Vicepresedinte si General Manager in cadrul diviziei MyCommerce a companiei Digital River.

Printre co-fondatorii Coinzone se afla Radu Georgescu, care este si presedinte al board-ului, dar si Diwaker Singh, de asemenea membru al board-ului, ambii cu zeci de ani de experienta in eCommerce, software si companii de plati.

"Cand am calatorit in Africa acum 15 ani, cei mai multi oameni nu aveau linii telefonice. In loc sa instaleze linii de telefonie fixa peste tot, aceste tari au trecut direct la telefonia mobila. Drept rezultat, in tarile din Africa si in alte piete emergente inovatii precum platile mobile s-au dezvoltat mult mai rapid. Monedele virtuale si, in particular, Bitcoin, ofera modalitati noi de plata sau transfer de bani prin telefon mobil sau computer. Datorita faptului ca nu intersecteaza sistemele traditionale de plata, aceste solutii sunt usor de utilizat, nu au granite si sunt accesibile tuturor", adauga Manuel Heilmann.

Cu sedii in Statele Unite si Europa, echipa Coinzone are o experienta cumulata de peste 70 de ani in eCommerce si plati la nivel international.