Vineri 30 mai, la Hotel Royal, Bucuresti a avut loc lansarea platformei Live Studies si prezentarea platformei online Watify - Stimulating Digital Entrepreneurship in Europe, manifestari desfasurate in cadrul campaniei eSkills for jobs Romania 2014. Live Studies a pornit de la ideea unei platforme care sa creeeze un spatiu de colaborare live, online, sincron si interactiv pentru utilizatori. Viziunea care a stat la baza dezvoltarii sale a fost de a crea o singura lume, care sa imbine dimensiunea reala cu cea virtuala, de a aduce impreuna oameni in lumea online, simplificand interactiunea si colaborarea din locatii diferite, intr-o maniera naturala si intuitiva.

Live Studies reprezinta o platforma care faciliteaza interactiunea sincrona intre participanti aflati in locatii la distanta, intr-un spatiu de lucru comun. Pe masura ce participantii interactioneaza in timp real (audio/video), actiunile lor sunt replicate pe toate dispozitivele conectate.

Live Studies este prima platforma pentru meditatii online, proiectata pentru a extinde meditatiile traditionale in spatiul virtual, eliminand barierele geografice si oferindu-le elevilor acces la profesorii pe care ii doresc. Folosind platforma Live Studies, procesul de invatare este centrat pe interactiune completa, pe colaborare si implicarea elevului si a profesorului, pastrand aceeasi experienta cu care acestia sunt obisnuiti la meditatiile traditionale.

"Suntem un start-up romanesc care a dezvoltat o platforma ce aduce impreuna elevi si profesori din locatii diferite, intr-un spatiu dedicat meditatiilor online in timp real", a afirmat Varujan Pambuccian, cel care a prezentat platforma si care este unul dintre realizatorii acesteia.

"Folosind o tehnologie proprietara, in curs de brevetare, bazata pe conceptul de virtualizare, colaborare si interactiune, Live Studies vine cu facilitati dezvoltate pentru meditatii online, precum: caiete de lucru si tabla digitala care suporta pagini multiple, caiete de lucru private si comune pentru profesor si studenti, functie de salvare, reluare si rezumare a sesiunii de meditatii si o multitudine de alte facilitati utile care permit educatia de calitate intr-o lume virtuala.

Filosofia pe care ne axam se regaseste in sloganul companiei: "Enjoy One World". Acum este posibil sa inveti si sa studiezi online citind, scriind si desenand colaborativ cu mentorul tau. Solutiile si tehnologia noastra fireasca pentru meditatii la distanta vor schimba modul in care se invata si se studiaza online. Studentii pot asista si interactiona cu profesorii si intre ei, se pot auzi si vedea", a mai adaugat el.

In timpul demonstratiei au colaborat interactiv participanti din sala sau aflati la distanta, in Bucuresti, Focsani si Paris.

Aplicatia poate fi descarcata pentru testare de la adresa:

http://www.livetutoring.org/content/downloads

In partea a doua a conferintei, Valentin Negoita, Presedinte APDETIC, a prezentat platforma online Watify, lansata de Comisia Europeana pentru a incuraja crearea a 1,5 milioane de joburi in economia digitala a Europei.

"Principala preocupare a intreprinzatorilor europeni nu este lipsa de idei ambitioase, ci teama de a le transmforma in realitate. Multi oameni cu idei bune nu indraznesc sa devina intreprinzatori din cauza indoielilor", se mentioneaza in Comunicatul Comisiei europene.

Watify va ajuta intreprinzatorii sa depaseasca barierele care ii impiedica sa demareze propriile afaceri. Aceasta initiativa ii va ajuta sa inteleaga faptul ca fiecare intreprinzator de succes a avut la un moment dat indoieli si ca succesul incepe sa se materializeze cand iti pui in aplicare ideile. Platforma va veni in ajutorul companiilor deja infiintate din toate sectoarele demonstrand oportunitatile multiple de dezvoltare a activitatii existente prin utilizarea tehnologiiilor, indepartarea indoielilor si stimularea lor spre actiune.

Initiativa Watify se va derula in Europa timp de doi ani. Obiectivul sau este de a dezvolta antreprenoriatul digital in Europa. Initiativa ofera inspiratie, suport practic si consiliere pentru intreprinzatori si afaceri existente, ajutandu-i sa realizeze pe deplin oportunitatile pentru crestere si inovatie prin folosirea tehnologiilor digitale.

Platforma Watify este finantata de Comisia Europeana si coodonata de Deloitte Belgia, Digitaleurope si European Business Net in cadrul Proiectului european Stimulating Digital Entrepreneurship.

APDETIC este organizatia coordonatoare a activitatilor de constientizare din cadrul acestui proiect in Romania.

https://www.facebook.com/pages/Apdetic/186244384742299

In finalul conferintei, Varujan Pambuccian, Felix Enescu si Valentin Negoita au prezentat principalele tendinte actuale si viitoare in IT&C.

La conferinta au participat reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Ministerului Educatiei Nationale, ai Universitatii Politehnice Bucuresti, ai sectorului ITC, studenti si elevi, mass media.

Pentru detalii: www.asociatiait.ro