Iata ca am trait si ziua cind s-a dat prima amenda pentru spam din Romania. (de fapt termenul corect este mesaje comerciale nesolicitate, exista niste diferente intre cele 2, dar sa folosim azi termenul popular).

Evident, circul abia incepe - pentru ca Hotul striga hotul! - e mai usor decit sa admiti ca ai gresit. De fapt - uneori nici macar nu striga hotul, ci pur si simplu spune - dar altii de ce fac ?

Absolut penibil, invocind plingeri false si alte aberatii.

Stiu ca sunt minciuni dintr-un motiv extrem de simplu - eu le-am facut plingerea dupa insemnarea asta : Nesimtirea avocatilor spamuitori - azi Rentrop & Straton + Urban News pe care am primit numar de inregistrare pe data de 26.11.2007 (o sa fac si scan daca doriti). Din cite am inteles, la data aceea era prima plingere pentru spam la ANRCTI.

Inca nu am primit raspunsul oficial de la Autoritate si astept si rezultatul in cazul celei de-a doua companii (unde ar putea fi mai dificil ca, din cite imi aduc aminte, au folosit niste servere din Ucraina).

Sa fim bine intelesi - nici una din cele doua companii nu sunt nici primii si nici ultimii care trimit spam in Romania - inca le colectionez toate mesajele comerciale primite. Dar la momentul respectiv erau (si inca sunt) cele mai agresive din punctul asta de vedere.

Urban a incetat pe adresa respectiva, dar mi-a bagat alte 2 adrese personale (nici macar nu sunt publice) in malaxorul de spam. R&S continua cu aceeasi nesimtire.

O zi cu mai mult bun simt!

Comenteaza si tu subiectul pe blogul lui bogdan!