Grupul japonez Softbank, cel mai mare investitor în diverse companii din tehnologie, a anunțat pierderi foarte mari, de 23 miliarde dolari, pentru trimestrul trecut, după ce cotația acțiunilor a scăzut la aproape toate companiile tech. Softbank spune că va investi mai cumpătat pe viitor.

Logo SoftbankFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Softbank este celebră pentru fondul de investiții Vision Fund și pentru miliardele de dolari investite atât în companii consacrate, cât și în startup-uri aflate la început de drum.

CEO-ul Masayoshi Son și echipa sa au investit anul trecut un total de 38 miliarde dolari în 183 de companii. Problema este că a scăzut pe toată linia cotația acțiunilor companiilor tech, atât din cauza crizei, cât și din cauza creșterii ratei dobânzilor. A scăzut și cotația acțiunilor de la marile companii tech, după boom-ul din pandemie.

Acțiunile au fost afectate și de măsurile dure luate de autoritățile chineze împotriva companiilor tech.

În luna mai a acestui an a devenit clar că Softbank a investit prea mult în 2021, și în unele cazuri nechibzuit, ceea ce a a dus pierderi. Șefii Softbank au spus că vor investi mai cu grijă banii.

Masayoshi Son a spus în luna mai că Softbank va avea o politică mai „defensivă” de investiții și deci va face totul mult mai cumpătat.

Surse: WSJ, CNBC

Sursa foto: Dreamstime.com