Google a anuntat ca profitul net al companiei a urcat cu 19%, spre aproape 1,5 miliarde dolari in trimestrul aprilie - iunie, iar vanzarile au crescut cu 2,9%, mai lent decat in primul trimestru cand urcasera cu 6,2%. Compania spune ca YouTube aduce in prezent de trei ori mai multi bani decat in urma cu un an si va deveni in scurt timp un serviciu profitabil pentru Google.

Profitul net al companiei a urcat de la 1,25 miliarde dolari, la 1,48 miliarde, in timp ce vanzarile au avansat de la 3,9 miliarde dolari, la 4,02 miliarde dolari. Seful Google, Eric Schmidt spune ca trimestrul a fost extrem de bun mai ales daca tinem cont de situatia macro-economica. El adauga ca Google a stiut sa-si gestioneze resursele si sa faca economiile necesare pentru a se adapta situatiei dificile.

Eric Schmidt a adaugat ca serviciul de video sharing YouTube aduce in prezent de trei ori mai multi bani decat in urma cu un an, iar in viitorul nu prea indepartat e foarte posibil sa devina profitabil. Google a cumparat YouTube acum trei ani, pentru circa 1,65 miliarde dolari.

Google a raportat ca avea 19.786 de angajati la finalul lui iunie, fata de peste 20.100 la sfarsitul lui martie, modificarea venind dupa ce compania a decis sa renunte la aproape 500 de oameni.

Schmidt spune ca business-ul Google a fost caracterizat de o "relativa stabilitate" in trimestrul trecut, insa e greu de prevazut cand economia isi va reveni.