Global Forum, cel mai important eveniment la nivel mondial in domeniul tehnologiei




informatiei si al comunicatiilor se va desfasura, anul acesta, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, in perioada 19-20 octombrie. Este pentru prima data cand un astfel de eveniment are loc intr-o tara din Europa de Est.

Global Forum este un eveniment international dedicat problemelor economice, politice si sociale, in conexiune cu evolutia societatii informationale. Timp de doua zile, peste 350 de specialisti ai tehnologiei informatiei si comunicatiilor si reprezentanti ai administratiilor guvernamentale din intreaga lume, se vor intalni la Bucuresti pentru a dezbate subiecte esentiale din domeniul informational.

«Editia a XVIII-a a Global Forum este una fara precedent, fiecare sesiune a evenimentului beneficiind de prezenta unui expert din cadrul Comisiei Europene in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor din perspectiva locala, regionala si internationala. Convergenta dintre industriile de telecomunicatii, tehnologia informatiei si audiovizual implica dezvoltarea Societatii Informationale la nivel de oras, regiune si tara,devenind un instrument eficient de lupta anticriza», a declarat Dr. Sylviane Toporkoff, Presedinte si Fondator Global Forum.

Sesiunile Global Forum vor dezbate concepte cum ar fi cele de e-Guvernare, e-Sanatate, sisteme de plati electronice, e-Green si impactul tehnologiilor asupra mediului, media digitala, redefinire a dialogului dintre stat si societate prin comunicarea electronica, solutii si aplicatii care servesc interesului cetateanului. Implementarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in cat mai multe sectoare de activitate la nivel public si privat constituie o alta prioritate a Forumului.

O sesiune speciala va fi dedicata unei teme de maxim interes dezbatute la nivel mondial intre Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si China cu privire la normele de reglementare a utilizarii internetului si accesului la informatii.

«Concluziile Global Forum 2009 la Bucuresti, in urma sesiunilor de dezbateri ale expertilor din peste 30 de tari vor fi comunicate Comisiei Europene si guvernelor lumii ca recomandari strategice pentru dezvoltarea Societatii Informationale», a afirmat Dr. Sylviane Toporkoff.

Romania vine cu noutati la Global Forum 2009

Romania introduce in premiera in cadrul Global Forum 2009 «Orasul Digital European», un concept dincolo de Web 2.0. care va redefini stilul de viata al cetateanului in societatea moderna si care va utiliza cele mai avansate tehnologii de informatii si comunicatii.

O alta noutate este reprezentata de lansarea unui proiect 100% romanesc construit pe o platforma inovativa de tip «retea sociala» cu scop de promovare si stimulare economica la nivel local si regional.

Global Forum 2009 a fost creat in 1992, la initiativa Items International si a Fundatiei Sophia Antipolis si beneficiaza de sprijinul si participarea Comisiei Europene. Romania a castigat organizarea editiei a XVIII-a Global Forum in competitie cu Statele Unite, Elvetia si China, pozitionand astfel orasul Bucuresti pe harta mondiala a societatii informationale.

La Global Forum 2009 vor participa experti din cadrul Comisiei Europene, repezentanti ai celor mai importante companii din industrie, cum ar fii Gerard M. Mooney, Director Relatii Guvernamentale Internationale si Educatie in cadrul IBM si reprezentanti guvernamentali la cel mai inalt nivel, Mark Seifert, consilierul presedintelui Obama in cadrul Administratiei Nationale de Telecomunicatii si Informatii din Statele Unite ale Americii fiind unul dintre cei mai apreciati. La eveniment vor fi prezenti presedintele Traian Basescu.