Oficialii chinezi avertizeaza Google ca va suporta consecintele daca va inceta filtrarea rezultatelor afisate de motorul de cautare in tara asiatica si spun ca daca Google ar decide sa se retraga, impactul asupra pietei de internet ar fi redus, iar aceasta va continua sa se dezvolte rapid, scrie AFP. China are un control strict al continutului de pe internet, iar Google spusese de mai multe ori ca pe viitor nu se va mai supune.

"Sprijinim Google sa-si extinda afacerea si cota de piata in China", a spus Li Yizhong, ministrul chinez al industriei si tehnologiei. Insa, a adaugat el "Daca Google va incalca legislatia chineza ar fi un gest neprietenos si iresponsabil , iar compania va suporta in mod clar consecintele".

Ministrul a mai spus ca daca Google va decide totusi sa se retraga, piata chineza nu va suferi un impact important si va continua sa se dezvolte cu repeziciune.

Google amenintase ca s-ar putea retrage din China, dupa ce in decembrie a fost tinta unor atacuri informatice de proportii ce au pornit din aceasta tara. Declaratiile oficialilor Google au variat in ultimele doua luni, de la unele care indicau faptul ca Google e hotarata sa nu paraseasca piata chineza, pana la altele care indicau faptul ca Google e pregatita sa faca asta daca discutiile cu autoritatile de la Beijing nu progreseaza.

China are o politica de control strict al continutului de pe internet, astfel ca pentru a fi prezenta pe piata asiatica, Google a trebuit sa se conformeze unor legi stricte si sa cenzureze rezultatele cautarilor, astfel incat publicul sa nu aiba acces la continut pornografic, violent sau sensibil din punct de vedere politic.

Google anuntase ca va renunta la a mai cenzura rezultatele cautarilor, insa nu a pus in practica modificarile si se afla in continuare in discutii cu autoritatile.