Nintendo va lansa cel tarziu in martie 2011 o consola de jocuri 3D care va putea fi folosita fara ochelari speciali, scrie Computerworld, citand reprezentantii companiei. Mai multe informatii vor fi date in iunie la targul de gaming E3 din Los Angeles, iar consola va fi succesoarea modelului DS care s-a vandut in 125 milioane de exemplare din 2005 incoace.

2010 este anul 3D in tari precum SUA si Japonia unde marci precum Sony, LG, Panasonic si Samsung lanseaza televizoare ce dau senzatia de tridimensionalitate a imaginii. In plus, Sky va lansa pe 3 aprilie un post de televiziune 3D. Utilizatorii se vor putea uita doar cu ochelari speciali 3D la aceste televizoare. Fiecare ochi percepe o imagine diferita, iar creierul le combina si da privitorului senzatia de "adancime" a imaginii.

Nintendo spune insa ca pentru consola nu va fi nevoie de ochelari speciali deoarace exista o alternativa pentru crearea senzatiei 3D. Astfel, in fata ecranului terminalului este aplicat un filtru, practic un panou format din foarte multe lentile minuscule. Dezavantajele tin de faptul ca tehnologia este foarte scumpa si deci viabila doar pentru ecrane mici, si in plus efectul 3D poate fi vizibil doar pentru o singura persoana din cauza ca aparatul trebuie privit doar dintr-un anumit unghi,

Informatii suplimentare despre consola Nintendo vor veni la targul de gaming E3 care se va tine in Los Angeles intre 15 si 17 iunie.