Dupa dialogul suburban dintre Mircea Badea si Radu Moraru de vineri, Toyota Romania a remis HotNews.ro o pozitie legata de reclama la masinile marcii japoneze prezenta pana acum cateva zile pe blogul realizatorului TV. Toyota spune ca inca din aprilie s-a incheiat contractul si nu a mai fost reinnoit. Compania nu a putut explica de ce reclamele la Avensis erau pe blog la sase luni de la expirarea contractului.

Replica Toyota

Toyota Romania a remis luni HotNews.ro pozitia companiei fata de controversa, explicand faptul ca inca din aprilie a expirat contractul cu Mircea Badea si nu a mai fost reinnoit.

"Contractul intre Toyota Romania si Domnul Mircea Badea a expirat in luna aprilie 2011 si nu a mai fost reinnoit. Acest contract a fost unul punctual, realizat pentru promovarea modelului Avensis pe blogul personal si filmarea spoturilor TV de prezentare a ofertei Toyota in programul RABLA. In acest moment, brand-ul Toyota nu este asociat prin contract cu nicio persoana publica din Romania."

Oficialii Toyota Romania nu au putut explica de ce banner-ul cu Avensis era inca prezent pe blogul lui Mircea Badea spre finalul saptamanii trecute, desi contractul expirase de sase luni. Este important de precizat ca blog-ul lui Mircea Badea este proprietatea acestuia, astfel incat nimeni din afara nu poate interveni din punct de vedere tehnic pentru a modifica in vreun fel continutul.

Schimb de replici triviale

Intr-una din primele sale postari pe blogul Nasul.tv, Radu Moraru i se adreseaza lui Mircea Badea intr-o cavalcada de jigniri care nu s-ar face niciodata auzite intr-o emisiune televizata. Acesta din urma a publicat, vineri la randul sau, pe blog o postare care, daca ar fi reprodusa pe post, probabil ar determina televiziunea sa-si inchida obloanele.

Sambata, 8 octombrie, Radu Moraru scrie, pe blogul lui, Nasul.tv, ca va face plangere penala impotriva lui Mircea Badea pentru amenintari cu moartea. Moraru sustine ca, dupa ce Mircea Badea a scris pe blogul lui "Mori!!!", a primit mai multe amenintari cu moartea de la "citiva imbecili, fanatici fani ai imberbului".

Postarea are si un PS 1, in care Radu Moraru afirma" "Toyota o s-o 'toyota' de linga Badea. Lasa iepuras, mergi cu tricicleta pe drumul tau!". La ora 19:00, apare si un UPDATE: "Reclama cu Toyota a fost scoasa de pe site-ul lui Mircea Badea".

Intr-o postare publicata duminica si intitulata "Pariul cu citostaticele", Mircea Badea spune ca "Adevarul e unul singur: s-a terminat contractul. Eu conduc in continuare insa aceeasi masina".