Statiile TVR au apelat la mai multe schimbari de grila pe parcursul campaniei electorale, printre care suspendarea emisiunii "Foc incrucisat" realizata de Mircea Marian si Ioana Lupea la TVR Info si transformarea "Jurnal Plus", emisiune programata joi seara la TVR 1. Contactata de HotNews.ro, Ioana Lupea a spus ca ea si Mircea Marian au fost instiintati, joi, ca emisiunea lor se suspenda pe parcursul campaniei, urmand sa fie inlocuita de o emisiune de dezbateri electorale.

Ioana Lupea a precizat ca decizia conducerii TVR a fost luata desi, marti, ea si Mircea Marian isi exprimasera acordul sa realizeze dezbateri electorale pe parcursul campaniei.

Contactata de HotNews.ro, sefa TVR Info, Carla Tompea, s-a limitat sa spuna ca spatiul dedicat emisiunii "Foc incrucisat" va fi alocat, pe parcusul campaniei, dezbaterilor electorale.

Ioana Lupea a precizat ca, din cate i s-a spus, "Foc incrucisat" este singura emisune a TVR Info care este inlocuita de o dezbatere electorala.

Ioana Lupea va continua sa realizeze emisiunea pe care o are duminica la TVR Info.

La TVR 1 sunt programate mai multe emisiuni electorale sub genericul "Romania voteaza!", majoritatea urmand sa fie difuzate dupa-amiaza, la ore de mica audienta, cu exceptia zilei de joi cand "Romania voteaza!" inlocuieste "Jurnal Plus", cu durata de o ora.

Intr-o postare pe contul personal de Facebook, Mircea Marian scrie: "Am fost instiintat joi dupa-amiaza ca emisiunea «Foc incrucisat» a fost suspendata pe perioada campaniei electorale. Nu retin exact motivul comunicat verbal, era ceva in genul «din dorinta de a va proteja pe voi si...». Decizia apare dupa ce nu mai departe de marti am fost intrebati daca vrem sa facem campanie sau sa ne pastram emisiunea - «asa cum prevede contractul» - sau sa luam o pauza de o luna si sa suspende emisiunea, dar numai daca vrem si noi. Am inteles atunci ca TVR ar dori sa facem emisiune electorala, asa ca am acceptat dorinta conducerii acestei institutii. Incepusem chiar sa ne pregatim sa facem altceva decat niste emisiuni moarte in care doi cetateni tin discursuri paralele. Joi, scurt, am fost anuntati ca «Foc incrucisat» a fost suspendat."

Campania electorala in audiovizual a inceput vineri, 11 mai, si se incheie cu 48 de ore inaintea zilei alegerilor, adica joi, 7 iunie, ora 24. Vezi regulile de desfasurare a companiei aici.