​​TVR opreste remuneratia "pentru colaboratori pentru cei de la Evenimentul zilei, Romania Libera, 22 si altii", a declarat, luni, pentru Mediafax Lucia Hossu Longin, membru in CA al TVR. Ea face referire la o decizie de vineri a CA, de suspendare a platilor catre persoane care lucreaza si pentru alte institutii de presa si care la TVR colaboreaza pentru emisiuni publicistice, decizie despre care HotNews.ro a scris aici. Printre cei nominalizati de Lucia Hossu Longin se numara si Ioana Lupea, care a aratat, luni, pentru HotNews.ro ca in ultimul an singura ei colaborare de presa a fost TVR.

Mediafax o citeaza pe Lucia Hossu Longin - membru in CA al TVR din partea PNL - spunand ca "a fost stopata remuneratia pentru colaboratori precum cei de la Evenimentul Zilei, Romania libera, 22 si altii, care aveau contracte cu Televiziunea Romana de valori foarte mari. Acestia nu mai pot fi remunerati in conditiile date, in care nu se mai face nicio plata a drepturilor de autor". Ea a precizat ca decizia nu se aplica pentru colaboratorii din cultura, dar i-a nominalizat, ca fiind afectati de decizie, pe Mircea Marian, Ioana Lupea, Cristian Patrasconiu, Cristian Turturica, Andreea Pora si Catalin Prisacariu.

  • Lucia Hossu Longin este citata spunand ca "unii dintre acestia aveau contracte de colaborare cu TVR pe sume uriase, de 100 de milioane de lei pe luna (...) Nu putem sa mai ingaduim asemenea sume".

In replica la declaratiile Luciei Hossu Longin, Ioana Lupea a precizat, pentru HotNews.ro, ca "am demisionat de la Evenimentul Zilei in mai 2011. De atunci, singura mea colaborare de presa a fost cu Televiziunea publica. Nu am avut nicio alta colaborare remunerata cu o alta institutie de presa. Nu inteleg ce inseamna suspendarea platilor pentru cei care lucreaza pentru alte institutii de presa, in conditiile in care eu si Mircea (Marian - n.r.) am realizat in martie si aprilie partea noastra de contract. Nu mi-am primit salariul complet din luna martie. In aceste conditii, trebuie sa vedem cum ne putem recupera banii, daca declaratia Luciei Hossu Longin este conforma cu realitatea si cu decizia CA".

  • Emisiunea realizata de Ioana Lupea si Mircea Marian la TVR Info, "Foc incrucisat", a fost suspendata luna aceasta, pentru perioada campaniei electorale. Lupea mai realizeaza la acest post o emisiune duminicala.

Sedinta CA al TVR din 25 mai a fost fost una extraordinara, organizata dupa ce ANAF a blocat conturile Televiziunii publice. Pe 24 mai, Alexandru Lazescu, presedinte-director general al TVR, a declarat in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai presei si ai ONG-urilor ca "daca blocarea conturilor de catre ANAF e o decizie politica, cine a luat-o sa-si asume si costurile unei astfel de decizii".