In perioada 8 iunie-1 iulie, meciurile din cadrul Euro 2012 vor fi difuzate de TVR si Dolce Sport, in baza unui parteneriat prezentat de Televiziunea publica drept o solutie de a reduce costurile de transmisie. TVR 1, TVR 2, TVR HD si Dolce Sport vor difuza partidele in direct sau inregistrat. Dolce Sport va difuza si o parte dintre competitiile de la Jocurile Olimpice de la Londra. TVR spune ca, astfel, face "o economie importanta pentru cheltuielile tehnice, de peste jumatate de milion de euro".

Potrivit unei informari a Televiziunii publice:

  • TVR difuzează in direct sau inregistrat toate cele 31 de meciuri din cadrul Campionatul European de Fotbal EURO 2012 din Polonia şi Ucraina, dar şi rezumate, ştiri şi talk-show-uri dedicate acestui eveniment. Singurul canal al institutiei care va transmite live toate meciurile este site-ul special realizat pentru aceasta competitie, http://euro2012.tvrinfo.ro/
  • Partidele sunt difuzate de TVR si Dolce Sport in urma unui parteneriat incheiat cu Romtelecom la sfarsitul lui 2011
  • La TVR 1 şi TVR HD telespectatorii pot urmări meciuri în direct, de la orele 19.00 şi 21.45
  • TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrările partidelor din faza grupelor, transmise în direct de Dolce Sport, imediat dupa încheierea acestora, de la ora 00.00.
  • Din faza sferturilor,  toate partidele vor fi transmise în direct de TVR, simultan cu Dolce Sport.
  • Dolce Sport va difuza şi o parte dintre competiţiile de la Jocurile Olimpice de Vară (Londra, Marea Britanie). La TVR vor putea fi urmarite transmisiunile de atletism, gimnastică, canotaj, caiac-canoe, nataţie, scrimă si meciurile echipei naţionale de polo, singura calificată la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

TVR precizeaza ca "sublicenţierea drepturilor de transmisie a unor competiţii sportive este un demers legal şi necesar în contextul financiar actual al televiziunii publice. O soluţie care a îmbinat dorinţa de a oferi fotbal telespectatorilor TVR cu importanţa reducerii costurilor de transmisie. În baza parteneriatului încheiat cu Dolce Sport, TVR estimează o economie importantă pentru cheltuielile tehnice, de peste jumătate de milion de euro."

Anuntul TVR privind inceperea transmisiunilor de la CE de Fotbal vine dupa ce, la 1 iunie, European Broadcasting Union - organizatie ce reuneste principalele televiziuni publice din Europa - a transmis o scrisoare presedintelui Traian Basescu, pe tema situatiei create prin blocarea conturilor TVR de catre ANAF. In acea scrisoare, EBU arata ca TVR are datorii fata de aceasta organizatie (peste 15 milioane de franci elvetieni) si, daca nu se ajunge la o intelegere, ar putea fi afectata transmisia unor evenimente majore pentru care EBU a negociat in numele Romaniei, precum CE de Fotbal sau Jocurile Olimpice.

Situatia in cazul CE de Fotbal a fost discutata si intr-o intalnire ce a avut loc marti seara intre un reprezentant al Corpului de Control al Guvernului si reprezentanti ai conducerii TVR.