RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicatii prin cablu, a anuntat luni lansarea a doua canale TV proprii de documentare, Digi World si Digi Life, cu emisie Full HD (High-Definition). Tot azi, principalul rival pe piata de cablu, UPC, a anuntat ca si-a extins grila cu trei canale de documentare in format digital. "Suntem in negocieri de multa vreme cu aceste canale si nu are legatura cu introducerea celor doua canale de catre concurenta. Chellomedia este divizia noastra de continut, avem canale proprii precum Paprika TV, Sport 1 si MGM, dar strategia grupului este de a face acest continut disponibil tuturor operatorilor", a precizat in legatura cu acest aspect, Severina Pascu, directorul general al UPC Romania.

Severina Pascu, directorul general al UPC RomaniaFoto: UPC Romania
  • "De ce am introdus canale documentare? Pentru ca in permanenta incercam sa venim in intampinarea clientilor, canalele documentare sunt apreciate si de aici si decizia de a creste grila de canale documentare. Suntem in negocieri de multa vreme cu aceste canale si nu are legatura cu introducerea celor doua canale de catre concurenta", a precizat luni Severina Pascu, directorul general al UPC Romania.

Operatorul a anuntat luni extinderea grilei de televiziune digitala cu noi canale printre care trei cu documentare (Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature), 2 cu filme (TV 1000 si Sundance - Sundance e disponibil si in varianta HD - ) si unul pentru copii - Viasat Nature KidsCo.

Chellomedia este divizia de continut TV a Liberty Global, iar printre canalele Chello detinute si difuzate si in Romania se regasesc: Minimax, JimJam, TV Paprika, MGM, Zone Reality, Zone Romantica, Sport 1.

Dupa ce saptamana trecuta au obtinut avizul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), RCS&RDS a lansat luni, 1 octombrie, doua noi canale TV proprii de documentare cu emisie Full HD (High-Definition).

Digi World si Digi Life sunt doua canale TV de documentare create de catre marii producatori de gen: BBC, Warner, ORF etc.

  • "Telespectatorul le va putea urmari exact asa cum au fost produse, fara prelucrari si interventii, fara repetitii, insertii sau pauze publicitare pe parcursul lor", a precizat Bogdan Chiritoiu, managerul de proiect al celor doua televiziuni ale RCS&RDS.

Conform informatiilor operatorului de cablu, "telespectatorii vor putea urmari seriale avandu-i ca prezentatori pe Paul Merton, Bruce Parry sau narate de sir David Attenborough si vor avea acces la o gama larga de emisiuni, de la cele educative ('Eu sau cainele meu' - It's me or my dog, 'Superdadaca' - American Super Nanny) pana la cele despre cooking si nutritie ('Silent Cooking', 'Primal Grill', 'Flavors' etc.). Unul dintre obiectivele celor doua televiziuni este sa atraga oameni de valoare, precum Alexandru Mironov, Marius Tudosiei si altii, care sa sustina tematicile posturilor si care sa abordeze si sa puna intr-o lumina aparte, subiectele prezentate in emisiuni".

Televiziunile din portofoliul RCS & RDS sunt:

  •  Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3; intre ele, Digi Sport 1 si 2 sunt HD
  •  Digi Film - canal de filme Pay-TV - concurent cu HBO
  •  Digi24 - post de stiri lansat in martie al acestui an; cu statii locale in Oradea, Iasi, Timisoara, Constanta (ultimul deschis luni, 17 septembrie)
  •  UTV - canal de muzica
  •  Music Channel
  •  Digi World si Digi Life