Jurnalistul Daniel Contescu a anuntat, miercuri, ca dupa 15 ani la Evenimentul Zilei si-a dat demisia de la acest ziar, dupa ce fusese retrogradat "pentru ca n-am executat un ordin: acela sa fiu indulgent cu Gigi Becali". El anunta si demisia colegului sau Tavi Cojocaru. Contactat de HotNews.ro, actionarul principal al Editurii Evenimentul si Capital, spune ca ceea ce scrie Contescu pe Facebook este o "denaturare totala" si ca "nu are nimeni nimic, nici de bine, nici de rau cu Gigi Becali".

Mesajul publicat de Daniel Contescu pe Facebook:

  • "Dupa 15 ani la EVZ (a existat o singura intrerupere, in 2000, timp de sase luni), astazi imi dau demisia! Am fost retrogradat din functia de SEF deoarece n-am executat un ORDIN: acela sa fiu indulgent cu GIGI BECALI. M-a retrogradat o ANALFABETA (nu stie cand trebuie scris cu 2 si cand cu 3 de i etc). Au fost si alte situatii neplacute, asa ca am considerat ca trebuie sa uit de faptul ca am de platit 1500 de lei lunar catre banci si ca trebuie sa redevin OM. 364 DE ZILE DIN AN SUNT O OMIDA. INTR-O SINGURA ZI SUNT MANDRU DE MINE. Iar aceasta zi este ASTAZI. P.S. Sper doar ca EVZ, ziarul vietii mele, sa nu devina o publicatie de santaj, asa cum se prefigureaza. Cu mine isi da demisia si adjunctul TAVI COJOCARU. El n-are FB, asa ca anunta asta doar pe mess, dar in schimb are altceva: COLOANA."

Ce spune Dan Andronic despre aceasta demisie, pentru HotNews.ro:

  • La sectia Sport exista tot timpul interese, simpatii, antipatii. Ce scrie el (Daniel Contescu pe Facebook - n.red.) e o denaturare totala. La sectia Sport aveau o problema cu Gigi Becali de mult timp si nu cred ca au trecut peste ea (...) se vedea in ziar. Li s-a cerut sa faca un material echilibrat cu Gigi Becali. (...) Nu are nimeni nimic, nici de bine, nici de rau cu Gigi Becali. La sport nu e prima data cand vad tipul acesta de abordare".