PSD a dat marti o lovitura liberalilor dupa scandalul modificarilor la Codul Penal, refuzind pur si simplu sa se prezinte in plen atunci cind era programat votul pentru numirea lui Rares Bogdan, propus de PNL, la sefia Senatului. Crin Antonescu a sanctionat comportamentul PSD si a declarat ca "e o istorioara despre cine are cuvant, cine e mincinos". Rares Bogdan a declarat ulterior ca "am cazut intre scaune, nu ma intereseaza negocierea lor".

Rares BogdanFoto: Agerpres

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca PSD s-a razbunat pe Crin Antonescu dupa declaratiile liderului liberal la adresa lui Ponta pe tema modificarilor la Codul Penal. Crin Antonescu a negat atunci orice implicare, sugerind ca premierul a mintit cind a spus ca au discutat impreuna despre acel subiect.

Aceleasi surse sustin ca PNL va forta numirea unui reprezentant la TVR in sedinta de pe 30 ianuarie, dedicata bugetului.

In cursul zilei de marti, Rares Bogdan (acum jurnalist la Realitatea TV) primise aviz pozitiv de la Comisiile de cultura ale Parlamentului.

UPDATE 16.45 Ce a declarat la Realitatea TV Rares Bogdan: "(Unii PSD-isti) mi-au spus ca nu au nimic cu mine, au si ramas senatorii si deputatii unpr. Ei in momentul asta nu au alta solutie. Pe 30 (decembrie) in mod normal ar trebuie sa fiu tot eu nominalizat. Dar eu anunt public acum ca nu ma intereseaza negocierea lor. Practic am cazut itnre scaune in plin razboi. au fost voci care au spus iti ofer aceasta cadou otravit ca sa dispari din spatiul public. Din pacate pt Sebastian Ghita, Hrebenciuc, Dragnea, Ilie Sarbu voi exista in spatiul public. Nu trebuie sa fiu eu la tvr, dar trebuie sa fie un jurnalist. imi vad de treaba la Realitatea tv, la 'Jocuri de putere'. "

UPDATE 16.11: Acum se face apelul nominal al parlamentarilor pentru a se vedea daca exista cvorum sau nu. Daca nu exista cvorum, Rares Bogdan nu poate primi votul decisiv

UPDATE 15.35 Sedinta de plen a inceput. PDL a parasit sala, PNL cere pauza de 5 minute. PSD nu este in sala pentru ca doreste blocarea numirii lui Rares Bogdan la SRTV. Cel mai probabil sedinta se va amana.

  • Daca va primi votul plenului, Rares Bogdan va prelua doar conducerea executiva a TVR, anume functia de director general, pe o perioada de interimat pana cand Parlamentul va aproba un nou Consiliu de Administratie. Atunci va fi decis si presedintele TVR, iar in cazul acestei institutii presedintele este, prin lege, si director general. Consiliul de Administratie este forul abilitat prin lege sa aprobe masuri precum restructurari economice sau de personal, adoptarea unor contracte de valoare ridicata, organizarea de concursuri etc. Directorul general asigura conducerea curenta a societatii, executarea hotararilor CA, numirea sefilor de departamente.

Dupa avizul Comisiilor de cultura, pentru care s-au exprimat 15 voturi pentru, 1 impotriva si 5 abtineri, plenul reunit al Parlamentului se va exprima prin vot asupra numirii lui Rares Bogdan, propus de PNL, ca director-general interimar al TVR.

Rares Bogdan a mai precizat in fata Comisiilor de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor ca printre prioritatile sale la televiziunea publica se numara TVR International, programele educative, culturale si sportive.

El a precizat ca jumatate din salariul sau ca director general al TVR il va dona ca bursa unui student la jurnalism.

"Cred ca TVR poate deveni un BBC romanesc, vreau sa fac cultura, educatie si mult sport", a afirmat Rares Bogdan.

Parlamentarii PSD iau in calcul sa se abtina la votul din plen pentru validarea lui Rares Bogdan la TVR - surse

Parlamentarii PSD iau in calcul sa se abtina la votul de marti din plenul celor doua Camere ale Parlamentului in cazul validarii in functia de presedinte director general interimar al TVR a lui Rares Bogdan, propus de PNL, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Mare parte din parlamentarii PSD sunt nemultumiti de faptul ca Rares Bogdan i-ar fi jignit public printr-o serie de apelative, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, senatorii si deputatii PSD iau in calcul sa se abtina de la votul din plenul celor doua Camere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR, el aratand ca preocuparea sa este ca TVR sa devina un serviciu dorit de romani, dar care sa cheltuie mai putin in aceasta perioada dificila.