Cateva zeci de tineri au protestat joi, la apelul unei asociatii moldoveano-romana, de la ora 20.00, in fata sediului B1, din cauza comentariilor jignitoare facute de realizatorul Radu Banciu la adresa moldovenilor si a premierului de la Chisinau, in decembrie.

Protestatarii, in cea mai mare parte tineri, au scandat "Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca" si purtau afise pe care scria "Terchea berchea" sau "O mizerie de om".

Potrivit Reportervirtual.ro, Banciu isi reia, luni seara, emisiunea de la B1 TV pe fondul unor "tensiuni starnite de realizator prin jignirile pe care le-a adus basarabenilor din Romania intr-o emisiune anterioara".

Organizatia Actiunea 2012, care se prezinta drept o coalitie de ONG-uri si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania, a facut apel la un protest in fata sediului B1 TV.

Postul B1 TV a primit, de altfel, o amenda de 10.000 de lei de la CNA inclusiv pentru emisiunea din 24 decembrie realizata de Radu Banciu, in care acesta l-a calificat pe premierul moldovean "un terchea-berchea" si a afirmat, intre altele, ca "in general, Moldova este exact ca tiganul roman care sta cu mana intinsa pe Champs-Elysees".

Comentariile lui Banciu au starnit numeroase reactii negative in randul cetatenilor din Republica Moldova si, intre altele, pagina dedicata lui pe Wikipedia a fost, temporar, modificata, in prezent fiind blocata posibilitatea ca ea sa poata fi modificata din nou de utilizatori noi sau anonimi.