Antena Group lanseaza oficial, joi dimineata, postul Zu TV, care ia locul GSP TV. Televiziunea va incepe sa emita la 9 dimineata, potrivit unui comunicat de presa, ce prezinta aceasta statie ca o "extensie a platformei Zu care cuprinde radio, online, evenimente".

Lansarea ste marcata prin spectacolul Zu Music Awards (ZUMA), programat sa aiba loc joi seara, la Romexpo si care va fi transmis in direct de Zu TV si, online, pe Antena Play.

Potrivit comunicatului, Zu TV va difuza "cele mai importante evenimente muzicale internationale" si productii proprii destinate publicului tanar. Vedetele postului sunt, prezentatorii Radio Zu Popescu si Flick, Adi Mihaila, Denise si artisti precum What's Up sau Omar, castigator la emisiunea Next Star. Grila va include emisiuni precum "Pentru ca talent" (show care ii prezinta pe "cei ca nu au convins inca pe nimeni cu talentul lor"), "Zu Kids on the block", "Featuring Dl. Rima".

  • CNA a aprobat, in februarie, o cerere a Antena TV Group de modificare a numelui Gsp TV in Zu TV si transformarea formatului din tematica sportiva in tematica generalista si modificarea structurii de programe. Decizia de aprobare a fost luata in pofida faptului ca unii membri CNA au obiectat fata de faptul ca Antena Group schimba o televiziune care a intrat in must-carry (lista posturilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita) pe baza unei audiente castigate in timp cu o televiziune cu totul noua, pentru care ar fi nevoie de o alta licenta.