Mai multe firme fondate de Sebastian Ghita si controlate acum de apropiati ai acestuia au facut plângere penală împotriva unui reporter RISE Project și a unui jurnalist local din Prahova care a relatat de la procesele fostului consilier guvernamental, Marcel Păvăleanu, anunta RISE Project.

Plangerea penala împotriva reporterului RISE și a jurnalistului local Cătălin Stavri este semnată de firmele Asesoft Internațional, Asesoft Technologies, 2K Telecom și Glar Construct, anunta Rise Project. Plangerea a fost înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a fost trimisa apoi la DNA Ploiesti, care si-a declinat competenta in favoarea Parchetului de pe langă Tribunalul Prahova.

Potrivit articolului de pe RISE Project, firmele care graviteaza in jurul lui Sebastian Ghita acuză "utilizarea unor informații confidențiale" provenite din ANAF în cadrul documentării proiectului jurnalistic Republica lor.

Ziaristul ploieștean Cătălin Stavri, vizat și el de plângerea corporației Asesoft, a comentat pentru RISE Project: “Habar n-am de ce fac obiectul reclamatiilor depuse de avocații lui Sebastian Ghiță. Eu am publicat informații din dosarul care nu aveau legătură cu deputatul Ghiță.”

RISE Project a scris despre legăturile de afaceri dintre inculpații lotului “Păvăleanu-Alexe” și gruparea lui Sebastian Ghiță. Documentarea a presupus analiza a sute de documente financiare și judiciare, însumând mii de tranzacții, unele provenind de la ANAF.

RISE Project consideră că investigarea oricărui sistem organizat ce absoarbe constant bani publici și în care sunt implicate nume influente ale partidului de guvernământ reprezintă un subiect major de interes social și, prin urmare, reporterii noștri își vor proteja sursele de informații indiferent de consecințe.

Cele patru firme, printre altele, au făcut obiectul investigațiilor jurnalistice grupate și publicate de Rise Project în seria Republica lor. RISE Project scanează o platformă cu zeci de companii conectate la Sebastian Ghiță și alimentate cu fonduri publice.