CNA monitorizeaza permanent toate posturile centrale in aceasta perioada in care procesul ICA atrage atentie maxima asupra fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, au spus, marti, pentru HotNews.ro reprezentantii Consiliului. Presedintele forului audiovizual, Laura Georgescu, a declarat ca pana marti dupa-amiaza la CNA s-au inregistrat patru sesizari legate de emisiunea de luni seara de la Antena 3. La randul ei, Narcisa Iorga, membru CNA, a spus ca depune o autosesizare in legatura cu acest caz.

Potrivit Laurei Georgescu, printre cele patru sesizari primite de CNA pana marti dupa-amiaza nu se numara nicio autosesizare, iar toate vizeaza limbajul folosit in emisiunea de luni seara. Pe de alta parte, Narcisa Iorga a spus ca ea se va autosesiza, apreciind ca emisiunea ridica probleme din punct de vedere al principiilor informarii corecte, al limbajului folosit si al dreptului la un proces echitabil.

Totusi, CNA - a carui activitate este in buna masura blocata de la inceputul verii, forul intrunindu-se o singura data de atunci - nu va putea discuta felul cum Antena 3 si, dupa caz, alte televiziuni acopera cazul ICA/Dan Voiculescu decat cel mai devreme in ultima saptamana a lunii august. Si aceasta, deoarece, potrivit Laurei Georgescu, patru dintre cei 11 membri CNA sunt in concediu pana pe 22 august. Pentru ca sedintele CNA sa poata avea loc, e nevoie de prezenta a cel putin opt membri.

Luni seara, emisiunea Antenei 3 a avut, intre altele, titlul "Executia fondatorului A3", Mihai Gadea i-a avertizat pe "toti sceleratii" si "toti urmasii lui Goebbels" ca "noi mergem mai departe", iar presedintele Basescu a fost acuzat ca a incercat sa inchida aceasta televiziune.

Postul Antena 3 a abordat aceeasi linie si in cursul zilei de marti, decisiva pentru Dan Voiculescu in procesul ICA, Mihai Gadea si Mircea Badea fiind prezenti azi in sala de judecata.