Un grup de motociclisti s-a dus joi seara in fata sediului Antenei 3 sa-i ceara socoteala lui Mircea Badea pentru amenintarile pe care vedeta le proferase la adresa unuia dintre ei. Marti seara, Mircea Badea a amenintat verbal un motociclist, i-a aratat degetul mijlociu si a agitat un bat - totul in direct la Antena 3, intr-o emisiune de non-fictiune. In tot acest timp, Consiliul National al Audiovizualului este intr-un blocaj din cauza unor neintelegeri mai vechi intre membrii institutiei.

Mircea Badea, cu batul in mana si steagurile Romaniei si UE in spateFoto: YouTube

Badea, care si-a tinut si joi emisiunea "in gura presei" in aer liber, in fata sediului Antenei 3, si-a dat cravata jos si si-a impaturit-o cu gesturi nervoase si a venit la marginea soselei Bucuresti-Ploiesti sa stea de vorba cu motociclistii. Secondat de colegii sau Felix Rache si ceva mai in spate de Adrian Ursu, Badea a intrat in dialog cu motociclistii, care au si filmat scena si au postat-o pe You Tube.

"Mircea, eu sunt ala pe care l-ai amenintat. De ce nu pui in aplicare ce ai spus? Sunt aici, hai", l-a provocat un motociclist, dupa cum se vede in filmuletul postat pe You Tube.

"Si eu sunt aici. Hai, bate-ma!", i-a raspuns Badea, aplecandu-si fata catre motociclist.

Acesta i-a mai reprosat vedetei ca l-a injurat si l-a amenintat: "Tu m-ai injurat de mama, tu ai amenintat live si ai venit cu bata la mine".

Un alt motociclist, care sustinea ca este si luptator K1, l-a invitat pe Mircea Badea la un sparring - lupta de antrenament in ring.

"Mircea, ramane sau nu valabila provocarea?", l-a abordat motociclistul care sustinea ca este si luptator K1.

"Ce vrei tu de la mine? Ia zi, ce vrei?", l-a intrebat Badea.

Motociclistul era nemultumit ca, probabil intr-o postare pe Facebook, Badea ar fi criticat abilitatile de luptatori ale sportivilor K1. "Asta ai scris tu, ca sportivii K1 sunt niste boxeri ratati, ca ne bati", i-a reprosat motociclistul, provocandu-l la sparring.

"Eu nu fac sparring", l-a refuzat Badea scurt.

"Daca vrei, ne batem si fara manusi. Daca tu accepti, eu accept!", l-a provocat mai departe motociclistul-sportiv.

"Aici in fata la Antena 3, asa? Uite, eu sunt usor de gasit, in general. Eu nu pot discuta - <>. Am fi niste cretini, crede-ma. Eu nu vreau sa-ti demonstrez tie absolut nimic. Prietene, esti cel mai bun. E in regula", l-a calmat Badea pe "challanger".

  • De unde a inceput protestul motociclistilor: Mircea Badea - amenintari, jigniri si gesturi obscene, in direct la Antena 3

Mircea Badea a criticat constant motociclistii, in emisiunea sa, pentru zgomotul pe care il produc cu "paraitoarele" si pentru ca unii dintre ei incalca des regulile de circulatie.

Marti seara, Mircea Badea a amenintat verbal un motociclist, i-a aratat degetul mijlociu si a agitat un bat - totul in direct la Antena 3, intr-o emisiune de non-fictiune. In tot acest timp, Consiliul National al Audioviziualului era intr-un blocaj din cauza unor neintelegeri mai vechi intre membrii CNA.

Atunci, Mircea Badea a intrat pe asa-numita "pasa" care face legatura intre emisiunea directorului Antenei 3 Mihai Gadea, "Sinteza zilei", si show-ul sau, "In gura presei", cu jumatate de ora inainte de miezul noptii.

Asa cum face de la condamnarea lui Dan Voiculescu, fondatorul postului, si in acea seara Badea isi tinea emisiunea intr-un studio improvizat in aer liber, in curtea postului TV, la marginea Soselei Bucuresti-Ploiesti.

"Hai ca-mi baraie unul cu motorul in cap. Daca lipsesc eu un pic pana il rezolv pe cretinul asta... Da' hai ca poate se intoarce. Da. Eu tot o sa rezolv un handicapat mintal din asta, rau de tot, de o sa intru la parnaie pe bune zece ani cu executare macar", spune Badea, in timp ce, pe sosea, vajaia o motocicleta.

"Ai numarul lui de la motor? Il ai, i-ai luat numarul?", il intreaba vedeta Antenei 3 si pe cameramanul care il filma.

Si amenintarile au continuat:

  • "Prietene, eu pe asta il caut acasa. Deci, hai cu pasa, ca avem treaba aici, local",
  • "Fac un apel la jegosul de adineauri sa se intoarca. Sa nu mai fuga ca un las cu puta mica de intra in trening, sa se intoarca incoace si jur ca nu vin decat eu, atat, cu manutele astea doua goale",
  • "Uite, sincer sa fiu as vrea sa ma ocup cu niste handicapati mintal, asta e singurul meu target in momentul asta".

Odata cu escaladarea limbajului violent si al gesturilor agresive, Mihai Gadea a incercat sa-si tempereze subalternul. "Da, hai sa-i lasam p-astia!".

In zadar: "Nu, hai sa moara in chinuri groaznice, daca se poate, si sa le sarim cu picioarele pe cap".

La un moment dat, in emisiune au rulat si doua scheciuri cu Badea si colegul sau Felix Rache, in care i-au parodiat pe candidatii la Presedintie Victor Ponta si Klaus Iohannis. Degeaba. Badea se auzea "din off" si in timpul unuia dintre filmulete: "Sa vezi ce bucata-i dau! Mama, sa vezi cum il las pe asta cu...".

Zgomotul de motocicleta a persistat pe soseaua din apropierea studioului improvizat al lui Badea, iar violenta a escaladat de la vorbe si gesturi la fapte.

La un moment dat, vedeta Antenei 3 s-a ridicat de la "masuta" si a coborat spre sosea, agitand in mana un bat pe post de ciomag. El a aruncat batul in iarba si a coborat in drum, cautandu-l ostentativ pe moticiclist - totul transmis in direct de Antena 3.

Motociclistul nu mai era, insa, acolo, iar Badea s-a intors la "masuta", neuitand sa-si ia batul. "Prietene, crede-ma: daca-l prind p-asta, va fi cel mai mare rating din istoria televiziunii ever".

Peste protestele timide ale lui Mihai Gadea, Mircea Badea a continuat sa ameninte si a ridicat si degetul mijlociu in aer, in direct la TV. "Nu, nu, prietene! Tre' sa-i transam p-astia. Tre' sa-i dezosam, nu. Adica sa ma mut eu ca vin niste cretini? Prietene, niciodata!", si-a continuat Badea amenintarile.

UPDATE. Postul Antena 3, proprietarul inregistrarii emisiunii, a restras de pe You Tube imaginile, dupa ce acestea fusesera preluate de HotNews.

  • CNA-ul, asteptat sa-si reia activitatea saptamana viitoare

Miercuri, senatorul PSD Georgica Severin, seful Comisiei de cultura si mass-media, a declarat ca de saptamana viitoare Consiliul National al Audiovizualului isi va relua activitatea.

El a precizat ca pana pe 5 septembrie o subcomisie formata din membrii CNA Monica Gubernat, Valentin Jucan si Lorand Turos vor elabora un proiect al unui nou Regulament de Organizare si functionare a institutiei.

"Dincolo de orgolii, de nemultumiri, de toate celelalte aspecte care care au dus la blocajul CNA, am vazut din toate partile o deschidere pentru a face ca institutia sa functioneze. CNA isi va relua lucrarile cu participarea tuturor membrilor. Se va constitui o subcomisie in cadrul CNA formata din Monica Gubernat, Valentin Jucan si Lorand Turos care sa se ocupe de o reelaborare, revizuire a regulamentului de ordine si functionare a CNA, astfel incat in spiritul legii Consiliului National al Audiovizualului Consiliul sa-si reintre in intreaga sa functionare ca intreg, respectiv pornind de la ideea ca este format din 11 membri cu drepturi egale", a spus Severin, dupa audierea unor membri CNA la Parlament.

Citeste si: