Clientii Mediafax Group au primit instiitari de la ANAF prin care sunt anuntati de "infiintarea popririi asiguratorii". ANAF spune ca masura a fost luata din cauza datoriilor companiei Mediafax. Paginademedia.ro prezinta o scrisoare primita de un client Mediafax care detaliaza si suma pe care o are de recuperat ANAF de la firma lui Adrian Sarbu: 21 de milioane de lei.

Scrisoarea ANAF catre clientii Mediafax:

"Se infiinteaza poprirea asiguratorie asupra sumelor de bani datorate de dvs. cu orice titlu, debitorului S.C. Mediafax Group SA. Sumele vor fi retinute si in cazul inceperii procedurii de executare silita, dupa transmiterea de catre organul de executare a titlului executoriu."

Decizia este luata "in baza art. 129 din Ordonanta Guvernului 92/2003 privind Codul de procedura fiscala si a Deciziei de instituire a masurilor asiguratorii emisa de Directia Generala Antifrauda Fiscala."

Scrisoarea ANAF catre clienti detaliaza suma pe care Mediafax ar trebui sa o dea statului: peste 21 de milioane de lei, adica aproximativ 4,7 milioane de euro. Cei mai multi, 10,8 milioane de lei (adica 2,5 milioane de euro) reprezinta Taxa pe Valoare Adaugata - TVA. Aproape 3 milioane de lei (680.000 de euro) sunt trecuti la contributia de asigurari sociale de stat datorata de angajator.

De celalalta parte, Orlando Nicoara, director general Mediafax Group, a declarat pentru Paginademedia.ro ca a decizia ANAF a fost constestata, ca suma de 21 de milioane de lei a fost stabilita dupa controale in ultimele doua luni si ca masura aplicata clientilor Mediafax "nu reprezinta un titlu executoriu, ci un sechestru asigurator".

Orlando Nicoara, director general Mediafax Group, pentru Paginademedia.ro:

"Am avut controale in ultimele 3-4 luni si s-au luat niste masuri care au dus la suma de 21 de milioane de lei. Suntem in proces de contestare a acestor masuri si asteptam judecata contestatiei (...) Ne cerem scuze tuturor partenerilor pentru neplacerile cauzate. Hartia pe care au primit-o nu reprezinta un titlu executoriu pe sumele datorate Mediafax Group, ci un sechestru asigurator."

Context

Premierul Victor Ponta si proprietarul Mediafax Group, Adrian Sarbu, au avut cateva schimburi de replici in ultimele luni, iar Victor Ponta chiar a afirmat, intr-un interviu la Romania TV, ca ar fi avut o intalnire cu Adrian Sarbu, in care omul de afaceri i-a propus lui Ponta sa-l faca presedinte. Mai mult, Ponta a mai declarat ca Adrian Sarbu ar fi fost la el in birou: "Mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot. Si de atunci am tot citit ce rau sunt eu". Reactia lui Srabu a fost una scurta: "Minte!".