Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) vor sa lamureasca situatia Antena Group in urma notificarii de evacuare transmisa de ANAF, intrucat, daca posturile nu pot emite trei luni din diverse motive, se poate ajunge la ridicarea licentei, a precizat Gabriel Tufeanu, membru al CNA, pentru Agerpres.

"Vrem sa ne lamurim privind situatia lor. Daca dansii nu vor emite trei luni din motive tehnice - cum ar fi ca nu au acces la emitator sau nu au reusit sa isi mute echipamentul in alt spatiu, oricare ar fi el, care si acel spatiu trebuie autorizat de CNA, atunci se poate ajunge chiar pana la ridicarea licentei. Nu ca vrem, dar asa spune legea (...). Nu vrem sa fie vreo ingerinta, nici nu avem dreptul, nici nu putem. Nu se pune problema. Daca instanta a decis intr-un fel, cum a decis instanta asa este", a declarat Tufeanu.

El a subliniat ca, daca se va emite din alta locatie, este nevoie de o reautorizare a studioului.

"Noi nu avem ce face decat sa le punem in vedere aceste aspecte. Dansii cu siguranta ca vor avea grija, ca banuiesc ca nu este in interesul dansilor sa nu emita. Noi nu stim daca se muta, nu se muta. Eu, unul, stiu ce am vazut la televizor, (...) la televizor poate mai apar unele exagerari sau unele interpretari, de aceea am considerat ca cel mai bine este sa ne vedem fata in fata si sa intelegem situatia", a declarat Tufeanu.

Membrii CNA vor sa discute joi cu reprezentantii Antena Group situatia creata in urma notificarii ANAF.

"Decizia Consiliului a fost sa ii cheme pe reprezentantii Antena Group, sa discute cu acestia si sa vada ce intentii au si ce solutii exista", a declarat, pentru AGERPRES, vicepresedintele CNA Rasvan Popescu.

Imobilele in care isi desfasoara activitatea posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuie evacuate in termen de cinci zile, in urma notificarii primite, luni, de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, care pune in executare sentinta penala din 2013, ramasa definitiva.

Reprezentantii Antena 3 considera ca ''actiunea ANAF, organizata sub forma unui desant, care a implicat dispozitive si forte nemaiintalnite, ameninta direct libertatea de exprimare, prin punerea in pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv si Zu Tv'' si subliniaza ca mutarea facilitatilor celor cinci televiziuni in termenul dat este imposibila.