Robert Turcescu este cel mai recent nume de jurnalist care intra in lupta electorala pentru alegerile locale. Candidatura sa vine dupe ce fostele jurnaliste Gabriela Vranceanu Firea si Laura Chiriac, la randul lor foste realizatoare de talk-show TV, s-au inscris si ele in cursa electorala. La fel si un fost ziarist, Ovidiu Zara, actualmente invitat abonat la emisiunile Antena 3 si Romania TV.

Unde candideaza jurnalistii-politicieni

Robert Turcescu

Robert Turcescu

Foto: Agerpres

Robert Turcescu va candida din partea PMP la Primaria Bucuresti. Fostul jurnalist, consacrat ca realizator al emisiunilor de talk-show de la Realitatea TV si apoi B1 TV, Turcescu s-a retras temporar din scena media prin momentul straniu din toamna anului electoral 2014, cand a spus ca a fost ofiter acoperit al unui serviciu de informatii. Nu a durat mult pana a revenit pe micul ecran, mai intai ca invitat la Nasul TV, postul lui Radu Moraru. Mai recent a lansat o televiziune online, Unde TV, unde realizeaza interviuri preluate si de Evenimentul Zilei.

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Foto: Facebook - Gabriela Firea

Gabriela Firea a fost propulsata candidat PSD la Primaria Capitalei printr-o decizie de luna trecuta. Firea a intrat activ in politica in 2012, cand a candidat si a obtinut un post de senator pe listele PSD. Este vicepresedinte PSD si sefa organizatiei PSD Bucuresti. Ca jurnalist, ea a lucrat in presa centrala din anii '90, cand a fost, timp de multi ani, realizator si moderator la TVR. Dupa ce, in 1999, a fost responsabila cu imaginea premierului de atunci Mugur Isarescu, in 2001 s-a alaturat Intact. La trustul lui Dan Voiculescu a fost redactor si prezentator al Observatorului Antena 1, realizator de talks-show (Stirea Zilei) si de emisiune informativa ("Saptamana financiara) la Antena 3, precum si director general al revistei Saptamana Financiara si, apoi, al ziarului Financiarul.

Laura Chiriac

Laura Chiriac

Foto: Facebook - ALDE

O alta realizatoare de talk-show inscrisa in alegeri este Laura Chiriac, candidata ALDE la Primaria Sectorului 1. Fosta jurnalista Radio France Internationale si fost corespondent al Europe 1 si AFP, ea a lucrat, in perioada 2007-2011, la Realitatea TV, iar apoi, pana in 2014, la Romania TV, inainte sa revina pentru cateva luni la Realitatea. Chiriac a fost consilier de stat in Guvernul Ponta, iar din vara anului trecut a ocupat diverse pozitii in cadrul ALDE.

Alti fosti jurnalisti intrati in cursa electorala sunt:

  • la sectorul 4, din partea Partidului Miscarea Liberala:  Ovidiu Zara, fost ziarist intre altele la Cotidianul si Curentul, in ultimii ani consilier local la Sectorul 4, din partea PC. Actualmente, bannerele sale stradale impanzesc Berceniul, iar el apare constant ca invitat in emisiunile Antena 3 si Romania TV.
  • la Cluj candideaza ziaristul Liviu Alexa, a carui publicatie, Ziar de Cluj, il prezinta drept "principal contracandidat al lui Emil Boc", desi este "la procente-lumina" de acesta.

Nota: Textul a fost corectat. Initial, in text scria ca Ovidiu Zara si Laura Chiriac candideaza la alte primarii de sector.