Jurnalista Sorina Matei a castigat procesul in care a fost data in judecata de Dan Voiculescu, in urma unei stiri difuzate de postul lui Sebastian Ghita, Romania TV, pe vremea cand aceasta lucra acolo. Curtea de Apel a respins, joi, ca nefondat apelul reclamantului Dan Voiculescu si a admis apelul Sorinei Matei, Voiculescu fiind obligat sa ii plateasca acesteia cheltuielile de judecata.

Solutia instantei:

  • "Respinge ca nefondat apelul reclamantului. Admite apelul paratei. Schimba in parte sentinta apelata, in sensul ca respinge in totalitate actiunea principala ca neintemeiata. Respinge ca ramasa fara obiect cererea de chemare in garantie. Mentine restul dispozitiilor sentintei. Obliga apelantul reclamant la plata catre apelanta parata a sumei de 1.200 lei cheltuieli de judecata in apel. Definitiva."

In procesul de la Curtea de Apel, Dan Voiculescu figura ca apelant reclamant, iar societatea care opereaza Romania TV, Ridzone Computers, precum si reprezentantii acesteia Catalin Popa, Bogdan Mosoiu si Sebastian Ghita - ca intimati chemati in garantie.

Dupa cum relata, in martie 2015, Sorina Matei pe propriul blog, procesul a fost declansat in urma unei stiri "pe care conducerea RTV/Sebastian Ghita au introdus-o, in regim de breaking news, in emisiunea pe care o moderam la Romania TV. Stirea era despre Dan Voiculescu si o discutie pe care ar fi avut-o cu Crin Antonescu, in perioada scandalului numirii procurorilor, despre Ministerul Justitiei. Atunci, in Aprilie 2013, erau binecunoscute lupta si atacurile furibunde intre oligarhii Sebastian Ghita si Dan Voiculescu".

Ce scria Sorina Matei acum un an si jumatate, pe blog:

  • "Dan Voiculescu a notificat RTV si mai apoi a dat in judecata RTV in principal, si pe mine, in secundar, ca moderator al emisiunii in care s-a difuzat breaking newsul. Eu n-am stiut nimic despre notificare, am aflat, in concret, despre ce este vorba in acest proces, intr-o discutie cu conducerea RTV, la sfarsitul lunii Noiembrie 2013, cu cateva zile inainte sa demisonez de la RTV, situatie care s-a petrecut pe 1 Decembrie 2013. Dupa mai bine de doua luni de la demisie, in Februarie 2014, am aflat dintr-o comunicare a instantei sosita acasa- pentru ca pe cele trimise la RTV nu le-am primit niciodata- ca, fix la 4 zile de la anuntul public al demisiei mele, Dan Voiculescu a retras in mod inexplicabil procesul impotriva RTV si a indreptat tot procesul impotriva mea".