​Viitoarea rețea socială a lui Donald Trump va fi găzduită pe RightForge, o companie de infrastructură a internetului prietenoasă cu conservatorii, a declarat marți CEO-ul Martin Avila, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura YouTube

Rețeaua de socializare a fostului președinte conservator, numită „Truth Social”, este de așteptat să aibă peste 75 de milioane de utilizatori, a declarat Avila pentru site-ul de știri Axios, subliniind că a „pregătit terenul” pentru acest scenariu.

„De aceea vor fi servere peste tot”, a spus el.

Donald Trump a fost eliminat de pe Facebook, Twitter și YouTube după atacul violent de pe Capitol Hill din 6 ianuarie de către susținătorii săi, dar șeful RightForge consideră că fostul președinte nu trebuie redus la tăcere.

„Dacă credeți că președintelui ar trebui să i se interzică să facă platforme, credem că nu vreți cu adevărat să trăiți într-o țară liberă”, a spus el.

Potrivit acestuia, RightForge vrea să se asigure că „America rămâne fidelă ideilor sale de bază și că piața ideilor rămâne deschisă”.

RightForge a început să construiască o rețea globală după ce Trump a fost înlăturat de pe rețelele de socializare, iar apoi concurentul Facebook, Parler, favorabil conservatorilor, a fost închis de Google, Apple și Amazon.

Fostul mogul imobiliar a anunțat săptămâna trecută viitoarea lansare a „Truth Social”, cea mai recentă încercare de a reveni pe rețelele de socializare care alimentează speculațiile despre o nouă candidatură la Casa Albă pentru 2024.

Donald Trump a asigurat marți că noul grup Trump Media & Technology (TMTG) care va cuprinde „Truth Social”, un serviciu video la cerere și podcasturi, „vede oportunități” în alte sectoare cheie, serviciile de internet și infrastructurile de plată.

„Am văzut un actual președinte al Statelor Unite redus la tăcere de o mică oligarhie de giganți ai tehnologiei și mass-media”, a spus Trump într-un comunicat.

El a spus că este „hotărât să rupă stăpânirea lor asupra vocilor poporului american”.