O comisie de cercetare disciplinara a recomandat conducerii Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) concedierea ziaristului Bogdan Radulescu pentru afirmatii neprobate si neacordarea dreptului la replica in emisiunile pe care le modera la Radio Romania Actualitati (RRA). La randul sau, Radulescu considera abuzive scoaterea emisiunii sale din grila de programe a RRA, precum si recomandarea comisiei in sensul demiterii sale din functie.

Contactat de HotNews.ro, Bogdan Radulescu a declarat ca intentioneaza sa actioneze in justitie institutia, in cazul in care decizia finala a angajatorului va fi desfacerea contractului de munca, si, daca va fi nevoie, va semnala situatia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Comisia travesteste in abateri disciplinare ceea ce puteau fi numite erori editoriale, ca sa aiba motiv sa-mi desfaca contractul de munca", sustine Radulescu.

Directorul de comunicare al SRR, Razvan Stamatescu, a precizat pentru HotNews.ro ca, pentru moment, conducerea SRR nu a luat nicio decizie in baza recomandarii formulate de comisia de cercetare disciplinara.

Aceasta a fost instituita la cererea Comitetului Director al SRR, in urma editiei, din 21 martie, a emisiunii „Periscop“, moderata de Radulescu, cand s-au adus acuzatii mai multor persoane, printre care si jurnalistii Victor Ciutacu si Cristian Tudor Popescu, despre care s-a spus ca ar avea interese economice si legaturi cu grupari mafiote, dar si a aparitiilor tv ale lui Radulescu in emisiunile "Nasul" si "Cauza si efect", din 27 martie, si respectiv 2 aprilie, unde a fost adusa in discutie institutia.

"Aceasta emisiune (n.r. "Periscop") este urmarita de conducerea SRR de foarte mult timp pentru ca a deranjat un grup de interese politico-financiare aflat acum in conducerea institutiei", a explicat Radulescu, care sustine ca a respectat normele deontologice si ca ar fi vrut sa-i aiba prin telefon si pe Ciutacu si pe Popescu, dar ca acestia nu au putut fi contactati, desi Victor Ciutacu promisese, initial, ca va intra in direct.

Intre altele, motivul invocat de conducerea RRA pentru scoaterea din grila de programe a emisiunii "Periscop" are in vedere si iesirea din formatul emisiunii, care din punctul de vedere al conducerii trebuia sa fie unul strict de politica internationala.

Or, emisiunea "Periscop", difuzata de RRA pe 21 martie, a avut ca tema "Relatiile intre economic, spatiul de afaceri, presa si scena politica", avandu-i ca invitati pe Elena Udrea, secretar executiv al PD-L si Cristian Diaconescu, vicepresedinte PSD.

Mai mult, Radulescu sustine ca emisiunea pe care o realiza a atacat, in ultimii doi ani, nenumarate subiecte de politica interna, fara ca managementul SRR sa invoce un astfel de motiv.

In ce priveste desfacerea contractului de munca al jurnalistului Bogdan Radulescu, directorul de comunicare al SRR, Razvan Stamatescu, a refuzat orice comentariu pana la o pozitie oficiala exprimata de conducerea SRR in baza recomandarii formulate de comisia de cercetare disciplinara.