Conducerea Radio France Internationale a hotarit, la finele saptamanii trecute, sa ia in considerare intreruperea transmisiunilor acestui post in mai multe limbi europene, din cauza audientelor foarte slabe. In Romania, filiala locala a RFI nu isi face griji si, dupa extinderea in teritoriu, anunta ca pune la dispozitie stirile si pe telefoanele mobile.

Potrivit unui comunicat remis HotNews.ro, stirile RFI Romania pot fi citite si pe telefoanele mobile incepand de saptamana aceasta, la adresa mobil.rfi.ro. La aceeasi adresa se gasesc si corespondente RFI din lume, precum si grila de programe a zilei.

Luna aceasta, postul a anuntat ca programele sale sunt preluate de 53 de posturi de radio partenere din intreaga tara, care extind aria de acoperire a postului, ce detine frecvente proprii la Bucuresti, Cluj, Craiova si Iasi.

Luni, AFP cita o sursa sindicala din cadrul RFI potrivit careia reteaua franceza intentioneaza sa-si intrerupa programele in limbile germana, albaneza, poloneza, sarbo-croata si turca, precum si programul pentru Laos, din cauza audientelor slabe. Majoritatea filialelor din strainatate ar urma sa fie de asemenea inchise, potrivit AFP, exceptie facand RFI Romania. Se ia totodata in considerare difuzarea de programe in alte limbi, inclusiv engleza, spaniola, portugheza vorbita in Brazilia, precum si cateva limbi africane. Detaliile deciziei finale pe care o va lua conducerea RFI in acest sens urmeaza sa fie anuntate pe 20 noiembrie, potrivit AFP.

Anul acesta, BBC si Europa Libera si-au incetat emisiile in Romania, invocand necesitatea de a aloca resurse in alte zone prioritare.