Postul OTV a fost amendat, marti, cu 5.000 de lei, pentru scena "tomberonul" din cadrul emisiunii Dan Diaconescu Direct, difuzata duminica seara. Membrii Consiliului au precizat ca scena mentionata "instiga la violenta", incalcand astfel prevederile in vigoare. Acestia au luat in considerare si posibilitatea ca incidentul sa fi fost regizat de Dan Diaconescu, pentru audienta.

Decizia de sanctionare a fost luata in baza legii 42 din Codul Audiovizual care spune ca "realizatorii emisiunilor au obligatia sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios si sa instige la violenta impotriva altor persoane".

Propunerea de amendare a postului cu 5.000 de lei a fost votata cu sase voturi pentru, dupa indelungi discutii. Membrii Consiliului au luat in considerare si posibilitatea ca Dan Diaconescu sa fi inscenat intregul incident cu Tolea.

"Daca culpa a fost reala, trebuia oprita emisiunea, daca a fost jucata e si mai grav", a spus Ioan Onisei, membru CNA, in opinia caruia, "obligatia de a nu transmite telespectatorilor violenta este valabila si daca a fost inscenata si daca nu".

"Daca noi permitem astfel de circ fara sa reactionam ne vom trezi si cu violuri in direct", a adaugat Narcisa Iorga, membru CNA.

In cadrul emisiunii de duminica noapte, Tolea a adus cu el, in emisiunea lui Dan Diaconescu, un tomberon. Dupa o discutie in contradictoriu, dar calma, privind modul cum Tolea este deranjat tot timpul de reporterii OTV, acesta il ia pe sus pe realizatorul de televiziune si incearca sa-l arunce in tomberon. Nu reuseste si se domoleste cand Dan Diaconescu isi indeamna - la fel de calm - colegii sa cheme politia.