Mai multi angajati ai cotidianului Romania libera au fost chemati, miercuri, la departamentul de Resurse Umane pentru a fi informati in legatura cu intreruperea colaborarii, au afirmat pentru HotNews.ro ziaristi din cadrul redactiei. Redactorul-sef al ziarului, Dan Turturica, nu a putut fi contactat pana la publicarea acestui material. Pagina de media avanseaza si un numar: "aproximativ 20 de angajati ai ziarului vor fi disponibilizati".

UPDATE 2.04: Potrivit unor informatii ulterioare, restructurarile au afectat, la nivel de redactie, sase jurnalisti ai editiei centrale si trei corespondenti.

Contactata de HotNews.ro, Simona Popescu, sefa departamentului Politic, a declarat ca se numara printre angajatii restructurati. "Sunt foarte dezamagita. Lucrez la acest ziar din 1993", a afirmat Simona Popescu, potrivit careia ea a aflat despre restructurarea postului sau direct de la departamentul de Resurse Umane, nu de la conducerea ziarului. Mai precis, i s-a spus ca, din ratiuni economice, postul sau este restructurat in urma unirii sectiei Politic cu sectia Eveniment. "Nu mi s-a spus nimic despre activitatea mea profesionala".

Simona Popescu a afirmat ca a parasit redactia imediat dupa ce a fost informata in legatura cu restructurarea postului sau si ca, din cate stie, cei mai multi dintre ziaristii disponibilizati sunt angajati vechi la Romania libera.

Potrivit Paginii de media, angajatilor chemati la Resurse Umane li s-au prezentat doua variante de incetare a colaborarii: "cu acordul partilor si plata a trei salarii compensatorii, incepand chiar de maine", respectiv "prin decizie de restructurare (care nu se da pe loc), ceea ce presupune un salariu si jumatate".

Din informatiile HotNews.ro, in cazul primei variante incetarea colaborarii se aplica din momentul semnarii documentului.

Saptamana trecuta, cand Evenimentul Zilei a disponibilizat circa 30 de angajati, mai multe surse afirmasera pentru HotNews.ro ca si la Romania libera erau iminente masuri la nivel redactional, descrise insa drept "disponibilizari limitate si fara impact relevant asupra echipei redactionale". Contactat de HotNews.ro la data respectiva, Dan Turturica afirmase ca "nu comentez aceasta informatie".