Prim-ministrul Emil Boc a rabufnit duminica seara, la sfarsitul unei interventii in direct in cadrul unei emisiuni pe Antena 3, injurandu-l pe ziaristul Victor Ciutacu, pe care l-a numit "Derbedeul dracului!".

Emil Boc a fost invitat sa intervina, duminica seara, in cadrul emisiunii "Sinteza zilei", consacrata alegerilor europarlamentare. La capatul interventiei, premierul este surprins de camera ramasa inca pornita, exclamand "Derbedeul dracului!" la adresa ziaristului Victor Ciutacu, cel cu care a avut anterior un schimb acid de replici.

Intamplarea este relatata si de Ciutacu pe blog.

Victor Ciutacu, redactor-sef la "Jurnalului National", a mai fost atacat si in trecut, chiar de presedintele Traian Basescu, care l-a facut "tonomat".

CRP condamna limbajul incalificabil folosit de premier la adresa lui Victor Ciutacu

Clubul Roman de Presa (CRP) condamna, intr-un comunicat emis marti, limbajul folosit de premierul Emil Boc fata de jurnalistul Victor Ciutacu, pe care il considera "incalificabil" si sustine ca nu exista nicio justificare pentru aceasta atitudine a sefului Guvernului.

"Clubul Roman de Presa constata ca Emil Boc, premierul Guvernului si presedinte al unuia dintre partidele coalitiei politice la putere s-a situat, prin atitudinea fata de jurnalistul Victor Ciutacu, in afara standardelor de conduita si a responsabilitatilor pe care le impun, intr-o tara europeana civilizata, democratica, pozitia publica pe care o ocupa", se mai arata in comunicatul CRP.

De asemenea, Clubul Roman de Presa cere PD-L sa se "dezica de asemenea manifestari", precum cea a liderului sau. Mai mult, CRP se declara "consternat" de "absenta exprimarii oricaror regrete publice" din partea premierului.