Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat, joi, postul public de televiziune cu o somatie publica pentru interventia lui Liviu Dragnea, vicepresedintele PSD, in cadrul stirilor de sambata seara, dupa incheierea campaniei pentru europarlamentare. Potrivit CNA, TVR a incalcat reglementarile potrivit carora "cu 24 de ore inainte de inceperea votarii si pana la inchiderea urnelor este interzisa difuzarea emisiunilor si spoturilor electorale".

Desi a existat o propunere de amenda in valoare de 5.000 de lei pentru cazul Liviu Dragnea, membrii CNA au decis sa se limiteze la o somatie, deoarece postul public nu a mai primit alte somatii in baza deciziei care reglemeteaza campania electorala.

Potrivit lui Ioan Onisei, vicepresedinte CNA, in interviul acordat de Liviu Dragnea TVR, sambata seara, "sunt cateva mesaje politice foarte clare, chiar de tip propaganda politica. Admitand ca, totusi, ar fi o tema care sa merite o dezbatere (n.r.: tema anuntata a fost disputa din cadrul coalitiei de guvernamant), ar fi trebuit sa fie o dezbatere asigurata de jurnalisti sau in care sa fie asigurat pluralismul politic".

TVR a alocat sambata seara, dupa incheierea campaniei electorale, peste 10 minute de emisie in cadrul principalei sale emisiuni de stiri coordonatorului politic al campaniei PSD. Dupa mai multe intrebari privind relatiile dintre partidele din coalitie, Dragnea a abordat si atins si probleme legate de campania electorala, el vorbind inclusiv in calitate de coordonator politic al campaniei electorale a partidului.