Platforma video online Trilulilu a lansat propria platforma de publicitate video in sistem cost per click CPC, dezvoltata de echipa Trilulilu, potrivit unui comunicat al companiei. Platforma permite realizarea de reclame care sa fie afisate in interiorul clipurilor video de pe site-ul Trilulilu ca parte a unor campanii ce pot fi targetate dupa locatia, sexul si varsta utilizatorilor sau dupa categoria de interes din care fac parte clipurile, arata comunicatul.

Directorul Trilulilu, Sergiu Biris, scrie pe propriul blog ca "sistemul este self-serve, asa ca te duci si te 'servesti' singur (creezi reclama, targetezi, primesti statistici etc.)." El explica aceasta initiativa prin faptul ca "avem la dispozitie un inventory mare de video-uri (...) In al doilea rand, pentru ca publicitatea video este eficienta. Poti fi aproape sigur ca reclama ta e vazuta, chiar si atunci cand nu s-a dat click pe ea, datorita pozitiei sale. (...) Nu in ultimul rand, pentru ca un astfel de sistem creeaza noi oportunitati. Urmatorul nostru pas este un program de revenue share (impartire a veniturilor) cu creatorii de continut video".

Noua platforma de publicitate se adreseaza companiilor cu bugete mici si medii pentru publicitate online.

In aprilie, in cadrul Intalnirilor Media HotNews.ro Sergiu Biris spunea despre publicitatea video pe piata online din Romania ca "interesul este din ce in ce mai mare. Cred ca inca nu intelege lumea ce inseamna video advertising, dar am inceput sa introducem campanii din ce in ce mai multe. Cel putin fata de anul trecut, cred ca in aceste cateva luni am reusit sa bagam cat am bagat anul trecut. Dar lumea abia acum incepe sa inteleaga ce inseamna video advertising si faptul ca are rezultate de zece, de 20 de ori mai bune decat bannerele."

Potrivit comunicatului de luni, la inceputul lunii iunie site-ul Trilulilu avea peste 500.000 de utilizatori inregistrati si peste 23.000 de ore de continut video postat exclusiv de catre utilizatorii site-ului.