CNA a amendat, marti, postul Antena 3 cu amenda maxima - 100.000 de lei - pentru editia emisiunii Stirea zilei din 9 decembrie, in care Gabriela Vranceanu Firea si invitatul sau, Corneliu Vadim Tudor, au adus acuzatii la adresa Narcisei Iorga, membru CNA. Forul a considerat ca membrului CNA i-a fost incalcat dreptul la demnitate si propria imagine.

In editia respectiva, Vranceanu Firea a spus despre Narcisa Iorga ca nu ar respecta legea si ar face abuzuri si ca va regreta toate amenzile pe care le propune si le provoaca la CNA.

Nici invitatul Corneliu Vadim Tudor nu a ratat ocazia sa aduca jigniri la adresa CNA si a Narcisei Iorga, despre care a spus, printre altele, ca ar fi trait cu soldatii sarbi cand facea corespondenta in Kosovo si ca "e sluga lui Traian Basescu si a lui Adriean Videanu cu care a trait".

Afirmatiile celor doi au fost facute in contextul in care, in aceeasi zi, CNA amendase postul Antena 3 cu 30.000 de lei pentru difuzarea unui exit-poll in ziua alegerilor, inainte de ora 21.00, si abordarea unor teme electorale in editia de duminica a emisiunii Stirea zilei, fapt interzis de normele in vigoare. Atunci, Narcisa Iorga propusese amenda maxima posibila pentru neregulile respective - 100.000, propunere cazuta la vot in cadrul CNA.

Narcisa Iorga nu a participat, astazi, la discutiile pe aceasta tema, in cadrul sedintei publice a forului.

Contactata de HotNews.ro, Iorga a spus ca discuta, in prezent, cu avocatul sau pentru a da in judecata atat trustul Intact, pentru acuzatiile ce i-au fost aduse in mai multe emisiuni moderate de Vranceanu Firea si Mircea Badea, cat si pe Corneliu Vadim Tudor pentru afirmatiile facute in emisiunea Stirea zilei.

"Mai ramane doar ca CNA-ul sa ne inchida postul. Asta e tot ce le-a ramas de facut, mai ales daca indraznim sa spunem ceva rau despre unii din membri CNA-ului. Multumim, in egala masura, in primul rand PDL-ului, care are trei membri acolo, cat si PSD-ului si PNL-ului", a spus Sorin Oancea, director general al Antena 3, pentru Mediafax, ca urmare a deciziei CNA de a amenda postul cu 100.000 de lei.

Iata cateva dintre afirmatiile celor doi din timpul emisiunii, conform monitorizarii CNA:

  • Corneliu Vadim Tudor: Cine-i CNA-ul asta, e Dumnezeu pe pamant? Cine-i Narcisa Iorga asta de terorizeaza presa? Ca acuma ma ocup de ea. Cenzura s-a desfiintat prin Constitutie.
  • Gabriela Vranceanu Firea: Se va dovedi cine este. Eu ii transmit doar ca daca mai indrazneste sa pronunte numele meu in anumite contexte peiorative si sa faca aprecieri la persoana mea voi spune si eu pe post cu martori cum era scoasa din toaleta Jurnalului National cand lucra acolo.
  • Corneliu Vadim Tudor: Beata moarta…
  • Gabriela Vranceanu Firea: Eu nu spun deocamdata nimic. Daca mai indrazneste…
  • Corneliu Vadim Tudor: Dar cum traia cu soldatii sarbi in Kosovo? Cand facea pe corespondenta in Kosovo.
  • Gabriela Vranceanu Firea: Voi veni si eu si voi spune ceea ce stiu si nu cred ca-i va fi foarte moale. Ca se plangea ca are copil si ca-i pare rau sa afle despre ea anumite lucruri.
  • Corneliu Vadim Tudor: Cu cine a facut copilul ala?
  • Gabriela Vranceanu Firea: Nu stiu si nici nu ma intereseaza. Cu un barbat probabil.
  • Corneliu Vadim Tudor: Legatura e ca barbatul ala a fost angajat la Academia „Alexandru Ioan Cuza” de Politie, ca lector, de catre Vasile Blaga. Si ea e sluga lui Traian Basescu si a lui Adriean Videanu cu care a trait.
  • Gabriela Vranceanu Firea: Deocamdata nu respecta legea, face abuzuri si deocamdata vede paiul, dar nu vede barna, s.a.m.d. (...)
  • Corneliu Vadim Tudor: Ajunge sa se uite in oglinda si la televizor, si sa se compare cu tine. Tu esti frumoasa ca Marilyn Monroe si ea e Pena Corcodusa…
  • Gabriela Vranceanu Firea: Sa nu exageram.
  • Corneliu Vadim Tudor: E baba-harca, s.a.m.d.