Realitatea Media SA (Realitatea TV) se confrunta in aceasta perioada cu trei cereri de insolventa, saptamana viitoare fiind primul termen de judecata intr-un dosar instrumentat de SC "R" SA (Romania libera) in octombrie anul trecut. Institutia care a cerut, cel mai recent, in instanta insolventa Realitatea Media este agentia de presa Mediafax, care a inregistrat dosarul pe 4 ianuarie.

Despre aceste cereri a scris si Evenimentul Zilei aici.

SC "R" SA, compania care editeaza ziarul Romania libera, a cerut insolventa Realitatea Media in data de 29 octombrie, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 12 ianuarie. Potrivit reprezentantilor Medien Holding, grupul din care face parte ziarul Romania libera, cererea vizeaza recuperarea unei datorii de 500.000 de lei, reprezentand chirii de spatii in Casa Presei.

SC Mediafax SA a cerut in instanta insolventa Realitatea Media la 4 ianuarie 2010, termenul de judecata fiind stabilit pentru 23 februarie. Directorul Mediafax, Cristian Dimitriu, citat si de EvZ, spune ca "am decis sa depunem dosarul pentru insolventa ca ultima etapa legala pentru recuperarea datoriilor pe care Realitatea Media le are fata de noi, asa cum au procedat si altii care au de recuperat bani de la aceasta firma. Am parcurs toate etapele legale, inclusiv solutionarea litigiului pe care amiabila". EvZ citeaza surse potrivit carora datoria s-ar ridica la aproape 50.000 de euro, "impartita intre cele trei firme cu care opereaza trustul: SC Realitatea Media SA, Poligraf SRL si Catavencu SA".

In data de 3 februarie urmeaza sa se judece si o alta cerere pentru declansarea procedurii de insolventa la Realitatea Media, cerere depusa de GCT General Clima Therm SRL in data de 20 noiembrie. Reprezentantii GCT, contactati de HotNews.ro, au declarat ca nu comenteaza pe marginea acestui subiect.