Jurnalistul Robert Turcescu a inceput, duminica, sa scrie pe Twitter si pe Facebook o serie de afirmatii despre presupuse amante ale lui Dinu Patriciu si ale unor sefi din cadrul Adevarul Holding / tabloidul Click. Contactat luni de HotNews.ro, el a precizat ca urmareste, astfel, sa demonstreze, din "disperare", ca poate sa compuna si el "articole" - in ghilimelele de rigoare - de maniera celor compuse de Click si sa citeze "surse din apropierea lui Dinu Patriciu" - tot cu ghilimelele de rigoare". El a luat aceasta pozitie in urma unui articol publicat sambata de Click, in care sunt citati "apropiati" ai cuplului Robert Turcescu-Oana Sarbu facand afirmatii despre viata lor privata, afirmatii descrise de jurnalist drept "halucinante".

Update: Click: Ne cerem scuze, Robert Turcescu . Ziarul Click a publicat luni seara un arrticol in care-si prezinta scuze pentru informatiile neverificate publicate si anunta ca l-a sanctionat pe jurnalistul care le-a publicat in paginile ziarului.

"Dintr-o grava si regretabila eroare de documentare jurnalistica, in editia de duminica a ziarului nostru a aparut informatia conform careia cantareata Oana Sarbu si fosta sotie a jurnalistului Robert Turcescu s-ar cunoaste de ani de zile. Acest lucru este fals... Drept urmare, autorul materialului, Cristina Herea, a fost sanctionata cu taierea salariului pe doua luni si un ultim avertisment", scrie Click.

Ce scrie, intre altele, Robert Turcescu pe Twitter si Facebook:

  • "Alfina Nassyrova este numele amantei lui Patriciu. A fost Miss Kazahstan 2008 iar mogulul a cunoscut-o pe cind negocia vinzarea Petromidia."
  • "Informatii noi din redactia "Click": red. sef Cristian Stancu a fost parasit de sotie pentru Andrei Constantinescu, seful sectiei VEDETE!"
  • "Si inca una absolut senzationala: Adrian Halpert si-a anuntat prietenii ca divorteaza! El s-a cuplat cu fosta sotie a lui Dinu Patriciu."
  • "Dana Patriciu inselata de miliardar? Actuala sotie a miliardarului Dinu Patriciu s-a plins unor apropiati ca se simte neglijata. Ea e vazuta foarte des in compania altor neveste de magnati romani cu care-si petrece mai tot timpul facind shopping, "boala" specifica femeilor cu bani, dar neglijate de soti. Despre Dinu P...atriciu gurile rele spun ca ar avea o relatie cu o femeie kazaha cu mult mai tinara decit el."
  • "Adrian Halpert a declarat unor apropiati ca este ingrijorat de faptul ca s-a aflat deja despre relatia lui cu fosta doamna Patriciu. Va reamintim ca directorul editorial al ziarului Click este in plin divort dupa ce a facut o pasiune nebuna pentru fosta sotie a miliardarului Dinu Patriciu."

"E un semnal de alarma, de Ziua Libertatii de Exprimare si de ziua mea, ca m-am saturat sa se scrie orice despre oricine, sa fie prostiti o gramada de insi care nu stiu despre situatia familiei mele", explica Turcescu gestul sau.

In materialul de sambata, avand titlul "Reteta adulterului: vedete cuplate cu prietena sotiei!", Click sustine ca Oana Sarbu ar fi fost "nelipsita din casa lui Turcescu" si ca cei doi s-ar fi cunoscut "in anturajul de prieteni ai familiei". "Gogorite", descrie Turcescu cele scrise de Click: "Nu m-a sunat nimeni. Au inventat in redactie o gogorita. Am zis: bun, daca lucrurile stau asa..." El a spus ca, desi nu are tirajul si audienta Click, mii de persoane il urmaresc pe Facebook si Twitter, iar dintre acestea unele au luat deja de bune afirmatiile pe care el a inceput sa le vehiculeze pe aceste platforme online.

Turcescu a spus ca "voi continua pana vor pricepe" ce efecte au asemenea afirmatii fara legatura cu realitatea, vehiculate in presa. "S-ar putea ca Dinu Patriciu sa nici nu o cunoasca pe femeia aceea, dar sunt deja oameni care cred ceea ce scriu eu" pe Twitter si "transmit mai departe", a afirmat Turcescu: "Este felul meu de a ma razbuna pe povestea aceea, publicata sambata".