TVR i-a propus lui Cezar Ion incheierea conflictului juridic in care se afla de aproape doi ani, pe cale amiabila, postul public reinfiintand Departamentul Productie Editoriala, pe care jurnalistul il va conduce de la 1 iunie, informeaza Mediafax.

Procesul pe care jurnalistul la intentat TVR la Tribunalul Bucuresti, sectia a 8-a Litigii de munca si conflicte sociale, s-a incheiat, miercuri, pe cale amiabila, printr-o tranzactie judiciara.

"Intre mine si televiziune s-a semnat un contract de tranzactie prin care TVR s-a angajat sa revoce a doua decizie de concediere de anul trecut si sa-mi plateasca drepturile salariale pe toata perioada in care am fost concediat, respectiv august 2008 - 1 iunie 2010", a explicat Cezar Ion pentru sursa citata.

El a precizat ca in TVR a fost reinfiintat Departamentul Productie Editoriala, pe care jurnalistul l-a condus pana in iulie 2008.

Cezar Ion, actualul presedinte al Asociatiei Jurnalistilor din Romania, a intrat in conflict juridic cu TVR in 2008. Consiliul de Administratie al SRTv a hotarat, in 4 iunie 2008, reorganizarea Directiei Programe si a Serviciului Juridic din Televiziunea Romana, desfiintandu-se, printre altele, Departamentul Productie Editoriala, pe care jurnalistul il conducea la acea vreme.

Procesele au continuat si in 2009, cand Cezar Ion a dat din nou in judecata SRTv, dupa ce a fost concediat de televiziunea publica printr-o decizie comunicata pe 7 aprilie 2009, desi Tribunalul Bucuresti dispusese, in luna ianuarie 2009, incadrarea lui ca director al Departamentului Productie Editoriala in TVR.