Traian Barbulescu si Sorin Burtea au fost alesi, in urma scrutinului de vineri, membri titulari in noul Consiliu de Administratie al TVR, iar Dan Constantin si Cornel Mihalache au fost alesi membri supleanti, informeaza un comunicat al institutiei. Victoria lui Burtea si Barbulescu era vehiculata inca de zilele trecute de oameni din televiziunea publica.

Sorin Burtea a obtinut 512 voturi, Traian Barbulescu - 412 voturi, Dani Constantin - 317 voturi, iar Cornel Mihalache - 340 de voturi.

56,22 % dintre angajatii TVR s-au prezentat vineri, pentru a-si exercita dreptul la vot.

In total, 23 de candidati s-au inscris la alegerile pentru reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al TVR:

* Alecu Vasile

* Andrei Marius-Cosmin

* Barbulescu Traian

* Burtea Sorin

* Caciuleanu Mihaela-Elisabeta

* Cadar Dan

* Constantin Dani

* Constantin Virgiliu-Ninel

* Dumitrescu Daniel-Liviu

* Ghiurco Monica-Simona

* Grusca Narcis-Horia

* Leu Tania-Irina

* Lukacsi Claudiu

* Manoliu Dan-Adrian

* Mihalache Cornel

* Mironov Alexandru

* Muntean Dorin-Octavian

* Muresan Ioana Gabriela

* Petrisor Nicolae-Razvan

* Popescu-Urbanovici Laurentiu-Constantiu

* Simonffy Ecaterina

* Voicu Marian

* Zarojanu Tudor-Calin.

Sorin Burtea este in prezent producatorul emisiunii ,,Interes General" de pe TVR1 si producator si moderator al emisiunii ,,Investiti in Romania! Afaceri de Succes". Sorin Burtea a mai fost membru in Consiliul de Administratie al TVR in perioada 2005 - 2007 si 2007 - 2010.

Sorin Burtea s-a aflat in mijlocul unui scandal anul trecut, cand Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul public de televiziune cu 2.500 de lei pentru emisiunea "Editie speciala" din 16 iunie, moderata de Burtea. In timpul emisiunii, atat moderatorul, cat si invitatii sai, au atacat dur proiectul de lege privind reorganizarea posturilor publice de radio si televiziune. Membrii CNA au apreciat ca emisiunea a ridicat probleme de informare corecta, de impartialitate a moderatorului si de lipsa de pluralism.

Emisiunea moderata de Sorin Burtea i-a avut drept invitati pe criticul de teatru Marina Constantinescu, avocatul Sergiu Andon, presedintele Confederatiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, regizorul Radu Gabrea, jurnalistul Liviu Mihaiu si editorul TV Delia Budeanu. Sorin Burtea a afirmat, in cadrul emisiunii, ca legea propusa, ce vizeaza depolitizarea SRR si SRTv, "este facuta (...) din bucati, din franturi si cu multe greseli si cu multe interese", Delia Budeanu s-a legat de cariera si "interesele" Ralucai Turcan, initiatoarea proiectului, iar prevederile acestuia au fost criticate dur de participanti. La emisiune nu a fost invitata nici Raluca Turcan, nici vreun alt invitat care sa asigure un echilibru al opiniilor.

Traian Barbulescu ocupa in prezent functia de director al studioului teritorial TVR CRAIOVA si realizeaza si produce emisiuni difuzate de posturile Televiziunii Romane.

In toamna anului 2008, Traia Barbulescu a fost surprins de reporterii ziarului Cancan, in timp ce isi culegea via personala din localitatea Bobicesti, judetul Olt, impreuna cu angajatii studioului teritorial de televiziune pe care il conduce. In plus, Barbulescu a transportat, atunci, sacii cu struguri cu ajutorul masinilor TVR Craiova.