Liga Profesionista de Fotbal a anuntat (prin vocea lui Dumitru Dragomir) ca a semnat un contract pe patru ani cu Bergenbier. In aceste conditii, prima divizie de fotbal a tarii se va numi "Liga 1 Bergenbier". "Sper sa iesim din criza cu aceasta miscare", a precizat seful LPF.

Dumitru Dragomir, presedinte LPFFoto: AGERPRES

Bergenbier va inlocui (incepand cu iulie 2010) vechiul sponsor, Gamebookers.

"LPF a incheiat un contract valabil patru ani. In situatie de criza parteneriatul nostru e bine venit. Dansii vor castiga mult din publicitate, dar si noi pentru ca acum avem pantalonii rupti in fund. LPF nu a oprit niciun ban din drepturile de televizare, liga se va descurca de acum inainte numai din contractul cu Bergenbier" - Dumitru Dragomir, citat de Mediafax.

Producatorul de bere a mai avut legaturi cu lumea fotbalului, Bergenbier fiind partener al FRF (a sponsorizat echipa nationala de fotbal) in perioada 1998 - 2008.

De asemenea, Dragomir a mai precizat ca LFP cauta o firma pentru publicitatea din jurul terenurilor de joc, seful Ligii fiind nemultumit de banii incasati in acest moment.

"Banii din publicitatea de pe «inelul» stadionului sunt o bataie de joc fata de cluburi. Liga va face un nou contract cu Gamebookers pentru LPF, deci nu pentru Liga I. Nu stiu sigur daca se va face, dar suntem in curs de rezolvare. Iar acesti bani se vor duce in totalitate catre cluburi", a conchis Dumitru Dragomir.