Agentia France-Presse (AFP) a cerut falimentul societatii Realitatea Media SA si al agentiei de presa NewsIn, care fac parte din trustul de media Realitatea - Catavencu, prin doua actiuni inregistrate la Tribunalul Bucuresti, in data de 30 iulie. Obiectul dosarelor este "procedura insolventei".

Unul dintre dosarele de insolventa depuse la Tribunalul Bucuresti de France-Presse este indreptat impotriva societatii Realitatea Media SA, care detine licentele audiovizuale pentru posturile de televiziune Realitatea TV, The Money Channel, ActionStar, CineStar, ComedyStar si pentru posturile de radio Realitatea FM, Radio Guerrilla si Radio Alpha.

Primul termen de judecata in cazul acestui dosar este 30 mai 2011.

Celalalt dosar de insolventa vizeaza SC NewsIn Media SRL, care opereaza agentia de presa NewsIn. Termenul de judecata a fost stabilit pentru data de 28 iunie 2011.

Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al grupului Realitatea-Catavencu, a declarat pentru Mediafax, ca nu stie de actiunile depuse in instanta de France-Presse. El a precizat ca datoria Realitatea Media SA la Agentia France-Presse este de 11.850 de euro. "O sa o platim", a spus Sorin Freciu.

Pe de alta parte, Mihnea Vasiliu, director operational Realitatea-Catavencu, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu stie valoarea datoriei pe care NewsIn o are la AFP.

Societatea Realitatea Media SA a avut, in 2008, pierderi de circa 76,3 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 100,3 milioane de lei, potrivit bilantului financiar pe 2008, publicat de Ministerul de Finante. Pierderile societatii Realitatea Media SA au crescut fata de 2007, cand ajungeau la un total de 27,1 milioane de lei.

Pe de alta parte, SC NewsIn Media SRL a avut, in 2008, pierderi de 2.881.604 de lei, la o cifra de afaceri de 6.636.493 de lei, potrivit bilantului financiar pe anul 2008, publicat de Ministerul de Finante.

Realitatea Media SA si SC NewsIn Media SRL fac parte din trustul de media Realitatea-Catavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.